Aquest dimarts 24 de novembre, vespra del Dia contra la Violència de Gènere (25N), el Paranimf de la UA acollirà a les 20 hores la representació de l’obra Margarida, a càrrec del grup valencià Las Libélulas. L’obra, escrita per Rubén Rodríguez Lucas, va ser guardonada amb el primer premi Federico Garcia Lorca de la Universitat de Granada l’any 2019 al millor text dramàtic.

Basada en un fet real, Margarida conta la història de Miguel, un adolescent de la València medieval que descobreix Margarida Borràs, dona trans, i la lluita de tots dos per la llibertat.

Preu d’entrada 5 euros

Sinopsi

Vivim envoltats d’etiquetes, des del mateix moment en què naixem tenim ja la nostra caixa preparada i qualsevol intent d’eixir d’ací pot arribar a ser traumàtic. Ser un mateix no és gens fàcil i és més complicat quan te n’ixes completament de la norma. Margarida va ser executada i oblidada durant segles. El seu nom va desaparèixer i es va afonar com una gota de sang en la mar, però ressorgeix amb més força que mai per a pertànyer ara a un nou ésser, a Miguel. Margarida es presenta com un diàleg a través dels temps, un diàleg entre el passat i el present, entre el dolor i l’èxtasi, entre el plor i el somriure.