La Universitat d’Alacant ha convocat el Premi d’Igualtat 2021, al qual podran optar persones, entitats o institucions, pertanyents o no a la UA, que per la seua trajectòria o tasca hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere. La iniciativa pot partir de facultats, departaments, instituts d’investigacióConsell d’Estudiants, Consell de Direcció i organitzacions sindicals amb representació en la UA. El premi serà lliurat en un acte públic en el marc de la celebració institucional del 8 de Març. El termini per a proposar les candidatures conclou el 29 de gener.

El Premi IGUALTAT-UA institucionalitza el compromís de la UA per la promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Aquest reconeixement es va concedir per primera vegada l’any 2013, coincidint amb els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.

El guardó té per objectiu reconèixer les persones, col·lectius, entitats o institucions que hagen destacat per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes. El premi també podrà reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l’excel·lència de les acadèmiques, en visibilitzar l’aportació de les dones a l’avanç científic i al progrés social, i trencar així amb la visió androcèntrica que preval sobre la ciència, la investigació i l’acadèmia.

La Universitat d’Alacant va institucionalitzar el Premi d’Igualtat l’any 2013 i des d’aleshores han rebut aquest important guardó diferents personalitats, investigadores o entitats com María Teresa Fernández de la Vega, Rosa Ballester Añon, Miguel Lorente Costa, María Josefa Yzuel Giménez, Aigües Municipalizadas d’Alacant, E. M. (AMAEM), Marta Macho Stadler, l’Equip de Futbol de Sala Femení de la Universitat d’Alacant i el Centre d’Estudis de la Dona de la UA.