Aquest dilluns 5 d’octubre comença el seminari La Literatura Hispanoamericana a l’Aula: Maestro Benedetti i altres Propostes Didàctiques, com una part de les activitats organitzades per la UA en commemoració del Centenari del naixement de Mario Benedetti.

El seminari, organitzat pel Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) i el Departament d’Innovació i Formació Didàctica de la UA, tractarà propostes didàctiques centrades en l’obra de Mario Benedetti juntament amb altres projectes vinculats a l’ensenyament de la literatura hispanoamericana i al cànon escolar.

Dirigit pels professors de la UA Ramón Llorens i José Rovira Collado, el seminari serà retransmès per streming i amb accés lliure a través del Canal Youtube del CeMaB (Directes en aquest enllaç).

Eva Valero, directora del CeMaB, María Tabuenca, vicedegana de la Facultat d’Educació, Ramón F. Llorens, director del seminari i José Rovira Collado, codirector, inauguraran el curs el dilluns 5 d’octubre a les 10.30 hores, i a les 11 hores José Manuel de Amo Sánchez-Fortún (Universitat d’Almeria) impartirà la conferència inaugural «Mutaciones en el canon escolar de lecturas iberoamericanas: nuevos horizontes en la formación del lector literario».

El seminari, que es prolongarà fins al 6 d’octubre, tractarà diversos temes a través de sessions de comunicacions i tres taules redones: “Joves investigadores”; “Mario Benedetti. Poesia en les xarxes més enllà del centenari”, i “La literatura hispanoamericana a l’aula: realitat o utopia?”.

 Programa complet