Cinc estudiants de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat d’Alacant han obtingut pràcticament la meitat dels premis de la categoria de Joves Talents del XIII Festival Internacional de Publicitat Social que s’ha celebrat aquesta setmana en el Teatre Infanta Isabel de Madrid.

Nora María Fernández, Sonia Herráez, Isabel Navarro, Sandra Sánchez i Marta Cano-Ludeña es van endur tres dels vuit guardons que el festival concedia en el bloc que premiava els joves talents, un èxit que situava la Universitat d’Alacant com la institució d’ensenyament més premiada de la nit.

El Festival Internacional de Publicitat Social, Publifestival, reconeix l’excel·lència en el treball tant d’empreses anunciants, com d’ONG, mitjans de comunicació, agències de publicitat, comunicació, creativitat, màrqueting, entitats i organismes que treballen per un món més social.

Nora María Fernández, Sonia Herráez, Isabel Navarro i Sandra Sánchez, de tercer curs es van emportar el premi al Millor Missatge en Espot de Cinema Publicitari Social per la seua peça «Rompe el silencio». Les alumnes van plantejar una peça audiovisual valenta que, a través del concepte que dóna nom al treball, denuncia la pressió a la qual és sotmesa la dona i l’existència de masclismes imperants, i encoratja totes a manifestar-se i lluitar per erradicar aquesta situació.

Marta Cano-Ludeña Fernández, de quart curs, ha obtingut dos guardons. Va guanyar el premi al Millor Missatge en Acció Viral en Línia amb «Mi primer vez» i el premi a la Millor Creativitat en Projecte o Acció Social per «Escritura con protección», peces audiovisuals que perseguien la conscienciació social en dues realitats: els estereotips de gènere en el repartiment de tasques domèstiques i la prevenció de les malalties de transmissió sexual a través d’una cosa tan primigènia en la nostra formació com l’escriptura.