El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat presenta una àmplia programació universitària amb motiu de la commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Un conjunt d’activitats que es desenvoluparan durant el mes de juliol i que inclouen conferències, taules redones, exposicions i activitats culturals i artístiques emmarcades en l’agenda “Campus amb orgull – Ciència amb orgull”.

D’una banda, el programa té activitats dirigides al foment a la investigació entre les quals s’inclouen la Convocatòria de Premis per a impulsar Treballs de Final de Grau (TFG) i Treballs de Final de Màster (TFM) que desenvolupen temàticament la identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat afectivosexual i diversitat familiar. En aquesta mateixa línia, la Biblioteca General de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Biblioteca de Ciències Econòmiques i Empresarials, han adquirit material bibliogràfic, han fet guies temàtiques bibliogràfiques LGTBI i fan una exposició de fons bibliogràfics.

Entre les activitats dirigides a la transferència del coneixement i sensibilització, l’agenda té una sèrie de conferències que tracten temàtiques sobre diversitat afectivosexual, malentesos trans i història del còmic underground a Espanya. En aquesta línia se sumen tres taules redones que tractaran temes sobre la realitat LGTBI universitària, l’homofòbia i el còmic LGTBI.

La primera de les activitats programada és una taula redona el pròxim dimecres 11 de juliol a les 19 hores a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant a l’edifici del carrer Sant Ferran, 40, en la qual es tractarà “La realidad LGTBI universitaria: el protocolo de atención a la identidad y a la expresión de género en la UA”. La segona de les taules redones tindrà lloc a la sala Rafael Altamira de la Seu Ciutat d’Alacant el 18 de juliol a les 19 hores i tractarà sobre “La homofobia y la realidad de los pueblos pequeños”. I la tercera, sobre el còmic LGTBI arribarà el 19 de juliol a les 19 hores a la sala Rafael Altamira de la Seu Ciutat d’Alacant.

Les conferències tindran lloc a la sala Rafael Altamira de la Seu ciutat d’Alacant i començaran el 17 de juliol a les 19 hores amb Ángel Guasch, del Departament de Fisiatria i Infermeria de la Universitat de Saragossa qui parlarà sobre la “Diversidad afectivo-sexual y de identidades de género. Necesidades específicas, inequidades y enfoques positivos de acción comunitaria en la prevención y promoción de salud de personas LGTBI”.

La presidenta de la Plataforma Trans Espanya, Mar Cambrollé, serà la protagonista de la segona de les conferències, el 20 de juliol a les 12 hores per a tractar “Malentendidos trans: conceptos y tópicos asociados”. El dia 23, a les 19 hores, Carolina Laferre, directora de Trans-Socialmedia i CEO d’Actitude arriba amb la conferència “Abrazando la identidad Trans y el entorno laboral” i el dia 25 a les 19 hores, Nazario Luque, historietista, pare del còmic underground espanyol i un dels més destacats del còmic gai tancarà el cicle de conferències amb “Sevilla y la casita de las pirañas: una historia del comic underground en España”.

L’agenda universitària desplegarà, a més, activitats artisticoculturals com una mostra de curts trans i música LGTBI i una exposició sobre diversitat sexual i esport.

La mostra de curts “Visibilitat trans al cinema, visibilitat trans en la societat” es podrà seguir el 13 de juliol a partir de les 18.30 hores a la sala polivalent de la Seu Ciutat d’Alacant a l’edifici Sant Ferran, 40 i continuarà amb un cinefòrum.

El 26 de juliol, novament a la sala polivalent de l’edifici de Sant Ferran, 40 de la Seu ciutat d’Alacant, es farà la mostra de videoclips LGTBI “La música LGTBI, la música que no existeix”, a partir fe les 18.30 hores i la Biblioteca General acollirà dues exposicions, la primera del 2 al 13 de juliol, “Diversitat sexual i esport” i la segona entre el 10 i el 30 de juliol “Exposició bibliogràfica LGTBI”.