La Universitat d’Alacant i Arakerando uneixen esforços per a afavorir la formació universitària de les dones gitanes

La Universitat d’Alacant i Arakerando uneixen esforços per a afavorir la formació universitària de les dones gitanes

L’acord que aquest dilluns han signat el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i Alexandrina da Fonseca, presidenta d’Arakerando Associació de Dones Gitanes d’Alacant, té com a objectiu afavorir la “integració de les dones gitanes en la comunitat universitària i potenciar la presència d’aquestes en els estudis de la Universitat d’Alacant”.

El rector ha destacat que “coincidim plenament amb els objectius d’Arakerando. El progrés social inclou l’accés a l’educació i això és alguna cosa que a la Universitat d’Alacant ja hem integrat en els nostres plans de governança” i ha assegurat que “sens dubte aquest acord ens permetrà posar en marxa iniciatives juntament amb Arakerando que ens reforçaran mútuament”..

Per part seua, la presidenta de l’associació de dones gitanes d’Alacant ha assenyalat que «hi ha oportunitats que són úniques i tenir presència a la UA és una que la nostra associació no podia deixar passar. En Arakerando sempre hem apostat per la formació i aquest conveni ens permetrà col·laborar per a millorar les xifres de dones gitanes que estudien a la Universitat d’Alacant». Da Fonseca ha explicat que “la majoria de dones gitanes que estudien o poden arribar a estudiar a la Universitat són mares i treballadores i qualsevol suport que reben pot resultar fonamental per a la seua formación”.

En la signatura del conveni han participat també dues estudiants gitanes de la UA, estudiants de Treball Social i del grau en Espanyol: Llengua i Literatures, a més d’una egressada en Treball Social.

En l’acte han estat presents la secretària general de la UA, Esther Algarra, la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez la directora de la Càtedra de Cultura Gitana de la UA, Diana Gil.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X