El conveni que han subscrit la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el president de Fundació Mediterráneo, Luis Manuel Boyer Cantó, estableix un acord marc de col·laboració entre les dues entitats per a realitzar en comú activitats de divulgació, de formació i d’investigació centrades en la conservació i la difusió del patrimoni històric, immobiliari, documental i artístic, així com també la promoció, difusió i conservació de la cultura en totes les seues expressions.

Amparo Navarro ha afirmat, després de la signatura del conveni, que “es tracta de tota una declaració d’intencions del que pot suposar la col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Fundació Caja Mediterráneo. L’oportunitat de crear sinergies que posen en marxa iniciatives que, sens dubte, seran d’interès per a la societat i contribuiran a millorar el nostre patrimoni i impulsar diferents manifestacions culturals”.

Luis Manuel Boyer Cantó, per part seua, ha expressat la seua “satisfacció per arribar a aquest nou acord de col·laboració amb la Universitat d’Alacant. Una de les principals línies de treball de Fundació Mediterráneo és establir sinergies amb les institucions més importants del nostre àmbit d’actuació, entre les quals destaca la Universitat d’Alacant. Gràcies a aquest acord continuarem treballant per oferir a la ciutadania una major oferta d’activitats en la nostra xarxa de centres culturals i, sobretot, posarem en valor el nostre patrimoni gràcies a l’edició de llibres i catàlegs dels nostres fons documentals a través del Servei de Publicacions de la UA”.

El conveni marc que han firmat les dues institucions té com a objectiu la promoció de seminaris i cursos que hauran de ser impartits per professorat especialitzat en la matèria que tracten, d’acord amb el text avui rubricat. També preveu fomentar la col·laboració entre les dues entitats per a aprofundir en la formació i en el desenvolupament d’investigacions i també “promoure una línia de publicacions conjunta sobre qualsevol matèria que puga ser d’interès per a la UA i la Fundació Mediterráneo”.