La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant presenten l’exposició ‘Una història de titelles’

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant presenten l’exposició ‘Una història de titelles’

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant presentaran hui dijous 19 de novembre, a les 18 hores, l’exposició Una història de titelles, una mostra que compta també amb la col·laboració del Museu de la UA (MUA), l’Institut Valencià de Cultura i el Museu de Belles Arts de Castelló i s’emmarca en l’edició d’aquest any del Festival Festitíteres. L’acte inaugural serà en línia, per motius de seguretat sanitària, amb una videoconferència a la qual es podrà accedir en l’adreça següent: meet.google.com/rzw-dmab-uhh. La inauguració comptarà amb la participació de representants de les institucions implicades i els comissaris de la mostra.

Aquesta exposició de titelles del País Valencià podrà veure’s presencialment en el Centre Municipal de les Arts d’Alicante (plaça de Quijano, 2) des del divendres 20 de novembre fins a l’11 de desembre.

Virgili Tortosa, comissari de la mostra juntament amb Ángel Casado, Jaume Lloret i Biel Sansano, explica que l’exposició està integrada per 34 panells i proposa un recorregut per la història d’aquest art teatral al País Valencià des del món antic fins a la actualitat, i tracta tot tipus de tècniques i presenta el titella sense prejudicis, tant al carrer com en la sala, i també tot el que abraça aquesta modalitat artística: cinema, publicitat, televisió, aparadors, etc.

L’exposició, afig Tortosa, para l’atenció en tota classe d’esdeveniments que possibiliten l’arrelament i la professionalització del sector, des de l’arribada de la democràcia fins a la internacionalització d’algunes companyies i productors de la nostra geografia. «Una mirada teatral, però també etnogràfica i sociològica». En la mostra es podrà veure material de tot tipus relacionat amb aquest món de les arts escèniques, com també titelles/autòmats, cedits per a l’ocasió per algunes de les companyies i col·leccions particulars, a més de material com programes de mà, cartelleria, llibres, revistes, etc. La mostra es completa amb projeccions audiovisuals de peces històriques.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X