La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i l’alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, han signat aquest dilluns un conveni específic de col·laboració destinat al finançament de la Càtedra UNESCO d’Educació, Investigació i Inclusió Digital de la UA.
A través d’aquest acord, al qual el consistori nucier preveu destinar 10.000 euros, es finançaran les diferents activitats de la nova càtedra de la Universitat d’Alacant que dirigeix la catedràtica de Tecnologia Educativa Rosabel Roig Vila.
Amparo Navarro ha destacat la predisposició de l’Ajuntament de la Nucia a l’hora de col·laborar «amb les diferents iniciatives de la Universitat d’Alacant que li presentem com és el cas que avui ens ocupa, la Càtedra UNESCO d’Educació, Investigació i Inclusió Digital». La rectora ha assenyalat que es tracta d’una «iniciativa que tindrà l’epicentre a la nostra universitat i a la Nucia, però que té una projecció mundial» i s’ha referit al treball de la càtedra «que se centra a col·laborar i incentivar el desenvolupament de l’educació a través de l’intercanvi de coneixements sobre estratègies d’ensenyament innovadores, un camp en què la UA té una àmplia experiència».
Per part seua, Bernabé Cano ha assenyalat la importància per a la Nucia d’aquesta càtedra UNESCO que vincula la Nucia i la UA amb una institució internacional com la UNESCO, que és l’organisme de l’ONU (Organització de les Nacions Unides) per a l’Educació, Ciència i la Cultura. «Amb aquesta càtedra fomentarem la investigació de línies educatives que treballen la inclusió digital com a clau per a la inclusió social de l’alumnat, i així contribuir a la igualtat d’oportunitats» va concloure Bernabé Cano, alcalde de La Nucia.

Càtedra UNESCO a la Nucia
En la seua intervenció en l’acte, la doctora Rosabel Roig Vila, redactora del projecte i directora d’aquesta càtedra, ha explicat que estan ultimant el calendari d’activitats de la càtedra per a aquest curs, entre les quals ha destacat un congrés internacional que tindrà lloc el mes de juny.
Roig ha detallat que «aquesta càtedra, que naix amb el suport de seixanta institucions internacionals d’Europa, Amèrica i l’Orient Mitjà, ha sigut una de les dues úniques aprovades en la convocatòria actual».
La càtedra acordada entre la UA i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura centrarà l’activitat en el foment de les activitats de docència, investigació i intercanvi de coneixements que incloguen responsabilitats comunitàries i socials, entre universitaris i no universitaris, com també institucions internacionals d’educació superior. L’objectiu és promoure diàlegs Nord-Sud i Est-Oest sobre educació inclusiva, així com qüestions d’igualtat de gènere, educació equitativa i aprenentatge permanent, basats en l’ús sostenible de la tecnologia digital.
De la mateixa manera, la càtedra donarà suport a la investigació postdoctoral i interuniversitària internacional sobre temes contemporanis de l’educació.

Nou pas: relació la Nucia-UA
La signatura d’aquest conveni significa un nou pas en l’excel·lent relació entre l’Ajuntament de la Nucia i la Universitat d’Alacant iniciada fa 36 anys, consolidada des del 2001 amb la creació de la Seu Universitària de la Nucia de la UA fa 22 anys.
El conveni de col·laboració de la càtedra s’ha subscrit aquest matí a l’aula magna de la Seu Universitària de la Nucia de la Universitat d’Alacant, on han participat, a més d’Amparo Navarro, rectora de la Universitat d’Alacant, i Bernabé Cano, alcalde de la Nucia, Esther Algarra, secretària general de la UA, i Rosabel Roig Vila, directora de la càtedra.