La Universitat d’Alacant i Mercalicante han subscrit aquest matí dos convenis de col·laboració per a fomentar la realització d’activitats de divulgació, de formació i d’investigació entre les dues entitats. El primer dels acords es tracta d’un document marc amb el qual es pretén potenciar la promoció de seminaris i cursos que seran impartits per professorat especialitzat i que tractaran sobre temes d’interès i actualitat per a les dues organitzacions.
L’acte de signatura dels dos documents ha comptat amb la presència de la directora general de Mercalicante, Dolores Mejía; la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; la secretària general de la UA, Esther Algarra; la degana de la Facultat de Ciències, Magdalena García; i el director del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia, Salvador Maestre.
Gràcies a aquest acord marc, es fomentarà a més la col·laboració entre la UA i Mercalicante per a aprofundir en la formació i en el desenvolupament de diverses investigacions. Dins d’aquest conveni marc, es promourà l’execució d’altres convenis específics entre el clúster alimentari i les facultats i departaments, com també els grups d’investigació de la Universitat d’Alacant.
L’altre conveni que s’ha signat aquest matí té per objectiu promoure activitats docents i divulgatives de la UA en el desenvolupament d’estudis homologats en l’àmbit de la gastronomia i la nutrició. En aquest sentit, Mejía ha destacat «el ferm interès del nostre clúster alimentari per potenciar i promoure accions que redunden en la divulgació i l’estudi de l’alimentació, com una part essencial per a l’evolució del sector agroalimentari».
Mercalicante aportarà els productes vegetals necessaris per a impartir les sessions pràctiques de l’assignatura denominada Immersió i Experimentació en Gastronomia, que pertany al grau de Gastronomia i Arts Culinàries. Com a part d’aquesta col·laboració, s’inclourà el desenvolupament d’una visita guiada de l’alumnat per les instal·lacions del clúster alimentari.
Amparo Navarro ha destacat que aquest acord «suposa un pas més en la formació pràctica que rep l’alumnat del grau de Gastronomia i Arts Culinàries i Mercalicante es converteix en un aliat més de la Universitat d’Alacant a l’hora de potenciar la investigació i la formació».