La placa que identifica Sella com a Aula Universitària de la UA és una realitat des del passat divendres a la biblioteca de la localitat de la Marina Baixa. L’alcaldessa, Mila Llinares i Mar Iglesias, directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant, van rubricar el conveni de creació de la nova extensió de la UA a la comarca en un acte en què també es va presentar l’exposició «Valencians a New York», com “un petit tast de les activitats culturals que Sella pot programar com a part de la Universitat”, explicava Pablo Giménez, regidor sellard i professor de la UA, qui va actuar com a conductor de l’acte.

La primera edil de Sella va assenyalar la rellevància de l’espai triat com a seu de l’Aula Universitària «quatre parets que han estat dedicades a l’educació i a la formació des de sempre», un edifici que “va ser escola i que ara és biblioteca i sala d’actes”. Llinares va assegurar que “Sella està molt orgullosa de tenir un teixit associatiu que genera una gran activitat cultural i ara, amb l’Aula Universitària encara puja un graó més”.

Mar Iglesias, per la seua banda va expressar l’agraïment al poble de Sella “per l’acollida i per deixar-nos apropar la Universitat a tots vosaltres. A partir d’ara teniu a la vostra disposició un ampli catàleg d’activitats per dur a terme, a més dels recursos de la nostra institució per posar en marxa iniciatives que siguen d’un interès mutu i en benefici de la societat”.

“Valencians a New York”

L’estrena de la nova Aula Universitària va estar acompanyat de l’exposició que mostra i il·lustra les migracions dels valencians a New York a partir d’una perspectiva comarcal, principalment de la Marina Alta. Pablo Giménez, professor de la UA i regidor a Sella, va aprofitar l’avinentesa per a explicar algunes dades sobre l’emigració americana dels sellards, amb una projecció d’imatges i documents que són testimoni d’una realitat que va marcar una època a moltes comarques valencianes.