El dissenyador, dibuixant i professor d’universitat, Manuel Junco, rebrà demà el tradicional Premi Notari de l’Humor que cada any atorga la Universitat d’Alacant, emmarcat en l’exposició d’ ”Humor Social” d’enguany, dedicada a la situació del Medi Ambient en el nostre planeta.

L’acte de lliurament, hui dijous 8 d’octubre a les 13 hores, tindrà lloc al rebedor de l’aulari II del campus (Sala Trànsit) on es troba exposada la mostra d’Humor Social, i comptarà amb l’assistència del vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, qui farà lliurament del premi a l’homenatjat, juntament amb l’organitzador d’Humor Social, el dibuixant Enrique Pérez.

 Manuel A. Junco

(Zamora, 1948) És dissenyador, dibuixant i professor d’universitat. Ha publicat en diferents mitjans espanyols i estrangers: revistes Triunfo (Espanya) i Saturday Review-World (NYC, EUA) en la dècada de 1970; en la dels 1980, en el diari El País; en els 90, en les revistes Interviú i A las Barricadas; actualment col·labora en diferents publicacions. És doctor per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Fins a l’any 2008 ha sigut director del Departament de Disseny i Arts de la Imatge, en el qual actualment imparteix classes de Disseny Gràfic, Il·lustració i Metodologia del Disseny. Ha fet diverses exposicions a Espanya, Itàlia, els EUA, la Xina, Mèxic, Colòmbia, Kuwait, etc. Ha escrit llibres diversos de teoria: El diseño de lo incorrecto, Ed. La Crujía, Buenos Aires, 2009. Los mupis de Junco, Ed. Ajuntament de Leganés, Madrid 2011. Una imagen para El Quijote, Turpin Ed., Madrid, 2015. El humor gráfico (y su mecanismo transgresor), Antonio Machado ed., Madrid 2016. Ha sigut Vicerector de Cultura i Esports de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és el director dels Cursos d’Estiu Complutense d’El Escorial.