El curs capacita l’alumnat per a aplicar les tècniques de cuina tradicional i d’alta cuina en l’elaboració dels arrossos i permet adquirir una àmplia base sobre els processos fisicoquímics que hi intervenen.

La IV Edició del Curs d’Especialista en Ciència i Tecnologia Culinària, Maridatges, Arrossos i Alta Cuina Mediterrània forma part del màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània  i s’imparteix a través del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant i es desenvolupa en el marc del conveni de col·laboració entre aquest centre i Turisme Comunitat Valenciana per a la transferència el coneixement en el sector de la gastronomia i el turisme de la Comunitat Valenciana.

La docència la imparteix professorat de la UA i compta amb la col·laboració de reconeguts xefs distingits amb estrelles Michelin que traslladen a l’alumnat la seua experiència i coneixements com Kiko Moya (restaurant L’Escaleta) Jose Manuel Miguel (Beat), Cristina Figueira (El Xato), Alberto Ferruz (Bon Amb) o María José San Román (Monastrell).

De la mateixa manera, prestigiosos professionals de la gestió hostalera, la sommelieria i l’enologia com Cristina Juan (Dársena), Rafael Poveda (MGWines) Sergio García (Grup GastroNou), Raul Asencio Pastor, David Ariza o Cristian Lutaud, hi participen impartint una classe magistral.

El curs consta de trenta crèdits i les classes tenen lloc els dilluns i els dimarts en modalitat semipresencial. La part teòrica s’imparteix en línia, i les pràctiques es desenvolupen en els laboratoris de la UA i en l’Institut de Tecnologies Turístiques Invattur (Benidorm).