La Universitat d’Alacant participarà en la Universitat Catalana d’Estiu  (UCE) que tindrà lloc entre el 16 i el 23 d’agost a la vila de Prada. La trobada arriba enguany a la cinquanta-dosena edició i hi participa professorat i alumnat de totes les universitats de la Xarxa Vives, amb cursos, tallers i altres activitats de totes les branques científiques: dret, història, literatura, música, llengua o filosofia.

Enguany, la professora del Departament de Filologia Catalana de la UA Sandra Montserrat i Buendia (recent incorporació a l’Institut d’Estudis Catalans) i l’actor de la companyia Esclafit Teatre Joan Nave i Fluxà impartiran el curs «Estratègies per a dominar el discurs oral». Aquest curs encaixa en l’àrea de llengua que coordina el professor de les illes Balears Gabriel Bibiloni i que en aquesta edició té com a tema principal «Habilitats lingüístiques i comunicatives i multilingüisme a Europa» (del 20 al 23 d’agost).

Com cada any, el Servei de Llengües de la UA anima l’alumnat de la UA a participar en aquest espai de coneixement i aprenentatge i vehicula la informació que arriba des de l’UCE. Els estudiants que hi vulguen participar poden sol·licitar la beca AGAUR que cobrirà el 75 % de la matrícula i de l’estada a Prada durant tota la setmana. Així mateix, els membres del Voluntariat Lingüístic de la UA que han participat en diverses activitats durant aquest curs acadèmic, també poden sol·licitar una ajuda addicional. En la passada edició, catorze estudiants de la UA van participar en l’UCE.

Els membres del Voluntariat Lingüístic han organitzat els dos últims anys una gimcana participativa amb activitats de socialització, de joc i de contingut musical. Per a aquesta edició, han preparat una adaptació i un taller a manera de concurs sobre música en català (Fòrum obert, el 22 d’agost a les 18 h). El Voluntariat Lingüístic també col·laborarà en la conferència «Referències literàries i musicals en la música valenciana del segle XXI», que impartirà el professor del Departament de Filologia Catalana i tècnic del Servei de Llengües, David Garcia Sirvent (17 d’agost).

Per a sol·licitar més informació sobre la participació, les beques i ajudes, l’alumnat es pot dirigir al Servei de Llengües.