El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, amb el suport del Vicerectorat d’Estudiants, ha posat en marxa InteractUA, una nova iniciativa que vol ajudar a difondre i promoure la creativitat i l’activitat artística que duu a terme l’alumnat de la UA. Aquesta nova plataforma cerca arreplegar i donar suport al talent creatiu de l’alumnat en qualsevol disciplina artística: música, teatre, literatura, fotografia, pintura, dansa, etc., i fomentar la interacció entre els participants.

La UA va posar en marxa la plataforma el 21 de novembre i, en tan sols un mes, ja té unes dades de participació encoratjadores: 80 inscrits.

L’anàlisi de les primeres dades de participació posa de manifest que els inscrits procedeixen de totes les facultats de la UA, i això demostra un interès global. Respecte de l’edat, la majoria procedeix dels primers cursos (un 43%) i un 24% cursa un altre tipus d’estudis com màster o doctorat. Les activitats relacionades amb la literatura (novel·la, poesia, microrelats) i la música són les que desperten un interès més gran. Hi segueixen de prop altres disciplines com les arts plàstiques (dibuix, pintura, il·lustració, còmic) i la fotografia, on Instagram es presenta com una gran plataforma de visibilització i llançament. El teatre i la interpretació també hi destaquen. Els organitzadors d’aquesta iniciativa subratllen que també han rebut altres iniciatives minoritàries, però d’una gran qualitat i originalitat com són el maquillatge, la fusteria, escultures en pedra seca i una estudiant que fa brodats artístics.

Paral·lelament a la plataforma s’ha creat una comunitat en Telegram, on a més de conèixer-se, difondre els treballs i projectes, estan sorgint iniciatives per a col·laborar i fer projectes conjunts.

Dades de participació per estudis (primer mes de funcionament)

Facultat de Filosofia i Lletres (29,9%); Escola Politècnica Superior (21%); Facultat de Dret (14,9%); Facultat d’Educació (14,9%); Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (13,5%); Facultat de Ciències (4,5%); Facultat de Ciències de la Salut (1,5%)

Disciplines: Literatura/escriptura (28%); Música (27%); Dibuix/pintura (14%); Fotografia (14%); Teatre/interpretació (9,5%); Altres (maquillatge, brodats, fusteria, pedra seca) (6%)