La Universitat d’Alacant se suma als actes del Dia Internacional de les Dones amb una agenda d’activitats institucionals, formatives i culturals que es desenvolupen al llarg de tot el mes de març tant al campus de la UA com en diferents seus universitàries al llarg de la província organitzades per vicerectorats i diferents serveis de la Universitat d’Alacant.

L’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones en la Universitat d’Alacant se celebra l’11 de març a la sala Multimèdia de l’edifici de Rectorat i estarà presidit pel rector de la institució, Manuel Palomar i acompanyat per la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez Jaume. El premi Igualtat 2020 -que habitualment s’entrega en aquest acte- ha recaigut enguany en la exvicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, qui va rebre el guardó el passat 31 de gener en el transcurs del solemne acte de Sant Tomàs d’Aquino, coincidint amb el 40 aniversari de la institució, en el paranimf de la universitat.

Les activitats programades amb motiu del 8M en la Universitat d’Alacant compten amb una completa agenda en la qual es detallen exposicions, xarrades, conferències, cursos, seminaris o activitats culturals entre altres.

Des del passat 11 de febrer es pot visitar a la Sala Aifos de l’Edifici III de Filosofia i Lletres l’exposició Projecte Hypatia. ‘Les xiques som guerreres… i també enginyeres (i científiques, tecnòlogues, matemàtiques…) i des del dilluns a la Biblioteca Politècnica i Ciències de la salut Dones amb Ciència. El dia 6 de març d’inauguren tres exposicions més, Llenguatge per a la igualtat. No té nom, en el Forn Cultural de Petrer, organitzada per la Seu Universitària de Petrer, Trencant barreres, a la sala d’exposicions de la Seu Universitària de la Marina i Exposició sobre dones referents en les Ciències de la Salut en l’hall de la facultat. El 9 de març es va inaugurar a la Biblioteca d’Econòmiques l’exposició Apoderament de la dona. A més, a la sala Sempere del Museu de la Universitat d’Alacant, entre el 6 de març i el 12 de juliol, es podrà visitar la 13a Convocatòria d’Arts Visuals mulier, mulieris.

La Seu d’Alacant acull el 26 de març el seminari Gènere i envelliment saludable: reflexos de tota una vida. Barreres a la promoció de salut des d’una perspectiva del cicle vital a les 18.30 hores organitzat per la facultat de Ciències de la salut i el dia 27, a les 17 hores, la conferència El culte invisible: imatges de la bruixa.

Ja el mes d’abril, de nou la Seu d’Alacant acollirà el seminari L’espai de les investigacions sobre gènere en la història de la ciència i el 4 de juny, la sala polivalent del Museu de la Universitat d’Alacant organitza, a partir de les 19 hores la xarra Poesia beat en femení: entre l’experiència i l’experimentació, a càrrec de Natalia Carbajosa i el recital La generació Beat. Va haver-hi dones, de Matuška Project (poesia i música), a càrrec de David Matuška i Esther Abellán.