El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha fet aquest dimecres la reunió ordinària del mes de setembre en la qual destaca la recuperació de la presencialitat en l’òrgan de govern universitari. Una trobada que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’aulari II amb la finalitat de garantir les distàncies recomanades en interiors per les autoritats sanitàries.

Entre els diferents punts que avui s’hi han tractat, destaca la creació del Centre Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (BVMC), de manera que la Universitat d’Alacant recupera un projecte creat l’any 1999 que compta actualment amb més de 23,7 milions d’usuaris únics i supera els 90 milions d’obres consultades a l’any.

Amb aquesta decisió, la institució acadèmica recupera la plena autonomia en la gestió de la BVMC i una major visibilitat de la UA en recuperar la plena titularitat d’aquesta després d’haver-la compartit amb el Banc de Santander fins l’any passat.

Des dels inicis, la BVMC s’ha convertit en un vertader nucli per al desenvolupament de les humanitats digitals des dels camps de la investigació, la transferència tecnològica i la difusió científica i cultural en l’àmbit internacional i, al llarg de més de 20 anys, ha forjat una extensa xarxa de relacions amb institucions espanyoles, europees i americanes, fet que constitueix un capital molt valuós per a la UA.

A més, al llarg d’aquestes dues dècades en funcionament, no hi han faltat els reconeixements internacionals, com el premi que va concedir la Universitat de Stanford l’any 2013, compartit amb Gallica, la biblioteca digital de la Biblioteca Nacional de França.