Dilluns passat va tindre lloc una visita institucional de la Universitat d’Alacant al jaciment arqueològic del Cabezo Redó on es reprendran les excavacions al juny després de la publicació d’estudis genètics d’aquest enclavament en la prestigiosa revista Science.

La Vicerectora d’Investigació de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, va encapçalar ahir una visita al Cabezo Redó acompanyada pel Director del Secretariat d’Investigació, Juan Mora. Com a representant institucional va estar la regidora de Turisme i Museu, Mercedes Menor. “Sense la Universitat d’Alacant i els voluntaris que porten no seria possible el que veiem hui ja que no solament aporten coneixements si no també il·lusió”, va indicar l’edil.

La visita va estar guiada per les persones que dirigeixen les excavacions del jaciment amb el professor Mauro Hernández, al capdavant, acompanyat de Gabriel G. Atiénzar, Virginia Barciela i Laura H. Alcaraz. “El Cabezo Redó és un dels jaciments més importants del segon mil·lenni abans de Crist en tot el Mediterrani occidental”, va subratllar Hernández.

La col·laboració estreta entre la Universitat d’Alacant, el Museu Arqueològic i l’Ajuntament de Villena permet aconseguir grans avanços cada any amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana. El 15 de març d’enguany 2019 la prestigiosa revista Science va publicar en les seues pàgines un treball de recerca sobre l’evolució genètica en la Península Ibèrica. Tres de les mostres de genomes utilitzades en l’estudi provenen del Cabezo Redó, un dels pocs que posseeix mostres de l’Edat del Bronze que permeten donar llum al succeït entre el 1200 i el 800 abans de la nostra Era.

“La Universitat d’Alacant continuarà apostant per aquest jaciment, perquè es mantenen les excavacions perquè cada vegada es mostre més pròxim tot el que ací es trobe”, va destacar la Vicerectora d’Investigació. Les excavacions es reprenen el pròxim 15 de juny i està previst que en breu comencen les obres d’urbanització de l’entorn per a poder portar els subministraments de llum i aigua per a la construcció d’un Centre d’Interpretació en un any en què s’espera que el Ministeri de Cultura cedisca l’ús i manteniment del jaciment a l’Ajuntament.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA