Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la UA, ha presentat en roda de premsa la nova programació cultural ACUA per als mesos d’abril a juny. En la que ha sigut la seua primera intervenció presencial davant dels mitjans des que accedira al càrrec en l’equip de la rectora Amparo Navarro, Iliescu ha destacat que “reprenem la presencialitat de les nostres activitats culturals al Paranimf davant de la millora de la situació de la pandèmia a Alacant i amb totes les mesures de seguretat encara que» ha puntualitzat «la nostra activitat cultural no s’ha detingut i hem continuat oferint un ampli programa d’activitats culturals de tota mena, en format en línia, durant els mesos de restriccions presencials”. Per a complir les mesures de seguretat pertinents, el Paranimf només habilitarà 194 butaques, individuals, sense convivents, s’hi guardaran 1,5 metres de distància i amb l’ús obligatori de mascareta.

La vicerectora, que s’ha mostrat molt il·lusionada per poder reprendre la presencialitat del programa cultural, ha detallat que “la nova programació d’arts escèniques ACUA reprèn els espectacles en directe i presenta, per als mesos d’abril a juny del 2021, nou propostes de teatre i música, que tindran lloc al Paranimf de la Universitat, a més de noves exposicions i les activitats culturals previstes per a demà 23 d’abril, amb motiu del Dia del Llibre”.

DIA DEL LLIBRE

El Vicerectorat de Cultura ha posat en marxa diverses activitats amb motiu del Dia del Llibre:

– Cites per a imprimir. Vesteix el teu espai de lletres: amb la qual convida a celebrar el plaer de llegir i ofereix la possibilitat d’imprimir en paper reciclable les cites proposades en 4 col·leccions (cites de llibres que parlen sobre la importància dels llibres col·lecció 1; cites que ens han enamorat perquè ens han servit de refugi en moments difícils de la nostra vida o ens ensenyen i ens guien a través de les experiències d’altres col·lecció 2; cites que ens han enamorat perquè ens descobreixen nous universos col·lecció 3; i cites que ens han enamorat perquè ens compten coses que sembla que hem viscut i ens fan identificar-nos amb els personatges col·lecció 4). La campanya anima a imprimir-les i col·locar-les a classe, els corredors, la biblioteca, la teua habitació, la teua oficina, les escales, l’ascensor… o regalar-les a la família i els amics.

– Lletres per a les teues xarxes: Cultura ofereix una selecció d’imatges per a compartir en espais digitals.

– Presentació exposició virtual i lliure “Collages poètics a Mario Benedetti”Coincidint amb el Dia del Llibre, hui divendres 23, a les 12.30 h, tindrà lloc al Museu Universitat d’Alacant l’acte d’inauguració, per part de Catalina Iliescu vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la UA i Eva Valero Juan, directora del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, de l’exposició virtual que presentarà les tres obres guanyadores del Concurs “Collages poètics a Mario Benedett” i els 27 collages que el jurat va seleccionar entre tots els treballs presentats. A més es presentarà un catàleg imprès, editat com a testimoni més tangible i perdurable d’aquest homenatge a Benedetti. (Notícia relacionada)

– Projecció de la pel·lícula La Librería: L’Aula de Cinema de la UA projectarà demà a les 19 hores al Campus d¡’Alcoi de la Universitat d’Alacant la pel·lícula La Librería d’Isabel Coixet (Cambra de Comerç. C/ Sant Francesc, 10). Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala i a la Seu d’Elda Amor pels llibres.

A la Seu de Villena s’inaugurarà el Club de Lectura «Llegir i compartir», de la mà del professor i crític literari Ángel Luis Prieto de Paula, i a la Seu de la Marina a Benissa, s’impartirà el taller de poesia bilingüe “A monthly workshop for those interested in reading and writing contemporary poetry in Spanish and English”. La Seu de la Nucia inaugura el Club de Lectura “Autors en valencià”, en col·laboració amb la Delegació de l’IEC a Alacant, amb una conferència del professor Abel Soler. I finalment, la Seu Ciutat d’Alacant oferirà Contacontes i una conferència sobre l’escriptura de dones, de la mà de la Fundació Sambori i Plataforma pel Valencià.

PROGRAMACIÓ ACUA Paranimf

Entrades i invitacions.

La programació començarà al Paranimf (totes les actuacions seran a les 19 hores) el dimecres 28 d’abril, amb el concert Espremedors, del grup valencià La Fúmiga (Entrada: 10 euros). El dimarts 4 de maig serà el torn d’Èdip, Bambolina Teatre Practicable des 5€ / en valencià) i l’endemà, el dimecres 5 de maig la cita serà musical amb El Diluvi en concert: Els amants. Homenatge a Ovidi Montllor(Entrada 10€ / en valencià). Continuarà la música en les dues cites següents, el dimecres 12 de maig amb Infanticida, Òpera Electrònica Cia. La Infanticida (entrada 5€ / en valencià); i el dimecres 19 de maig, amb Tesa en concert(Invitació / en valencià). Maig finalitzarà amb una nova cita teatral, el dia 25 a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA i l’estrena de l’obra Cor i Terra (Invitació / bilingüe valencià i castellà). Les estrenes de les Aules Culturals de la UA continuaran durant el mes de juny: el dimarts 1 de juny amb Fuenteovejuna 2040, Aula de Teatre de la UA (Invitació); el dimarts 8 de juny La Marquesa Rosalinda, per l’Aula de Teatre de la UPUA (Invitació); i el dimecres 9 de juny serà el torn del Concert de la Coral UA (Invitació)

Exposicions 

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) té programades tres noves exposicions:

-“Les Rodes de la Memòria”. Exposició de l’artista alacantí Ramón Pérez Carrió. Mitjans de maig. Sala COOL

– “On es naix, on es mor” exposició de l’artista alacantina Elena Aguilera. Finals mes de maig-principi de juny. Sala SEMPERE

– XXI Concurs de Trobades d’Art Contemporani, organitzades amb l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Principis de juny.

Les tres exposicions estaran obertes al públic fins a finals de juliol.