La Universitat d’Alacant se suma al concert universitari Música de poetes, una inciativa de la Xarxa Vives d’Universitats per a celebrar el dia de Sant Joan. El concert tindrà lloc dimecres, 23 de juny, a partir de les 11.30 hores, a través de l’Instagram Live de cada universitat o dels artistes participants. Aquesta plataforma permet seguir els concerts en directe i en diferit, fins a les 24 hores posteriors.

Web oficial del concert

Catorze universitats participen en aquest concert que comptarà amb les actuacions d’artistes catalans, valencians, balears i andorrans que interpretaran les seues versions preferides de la poesia en català musicada. Concretament, la Universitat d’Alacant hi col·labora amb l’actuació de l’artista Andreu Valor, que obrirà el concert.

Els organitzadors afirmen que la inicitiva naix com una mostra d’agraïment als estudiants, personal d’administració, i personal docent i investigador de les universitats «que, de manera exemplar, han demostrat una enorme capacitat d’adaptació i resposta davant d’un context de canvi i incertesa sense precedents». Amb aquest concert, les universitats participants, sota el paraigua de la Xarxa Vives, volen reivindicar el paper de la cultura, la ciència i l’educació per a superar la crisi actual. A més, aquesta proposta permetrà aplegar una mostra diversa de territoris, accents i intèrprets.

 Programa: @Xarxa_Vives

11.30 h. Andreu Valor. Universitat d’Alacant @CulturaenlaUA

11.40 h. Gerard Abril Pons (veu) i Andreu Riera Gomilla (piano). Universitat de les Illes Balears @uibuniversitat

11.50 h. Xavi Múrcia. Universitat de Girona @univgirona

12.00 h. Judit Neddermann. Universitat Politècnica de Catalunya @laupc

12.10 h. Lola Bou. Universitat Jaume I @ujiuniversitat

12.20 h. Lluís Cartes. Universitat d’Andorra @lluiscartes

12.30 h. Gemma Humet i Coloma Bertran. Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya @uvic_ucc

12.40 h. Judith Sánchez, John Style i Xavier Pié. Universitat Rovira i Virgili @universitaturv

12.50 h. Enric Verdaguer. Universitat Pompeu Fabra @henrio.music

13.00 h. El Diluvi. Universitat Miguel Hernández d’Elx @eldiluvi

13.10 h. Clàudia Cabero. Universitat Oberta de Catalunya @claudiacabero

13.20 h. Trending Covers. Universitat Abat Oliba CEU @annaferrer185

13.30 h. Eva Dénia. Universitat de València @universitatvalencia

13.40 h. Artencurs. Universitat Autònoma de Barcelona @uabbarcelona

Andreu Valor

Cocentaina (1978). Forma part de l’escena de la cançó valenciana en català. La seua vinculació amb la música ha sigut constant. L’any 2000 crea, juntament amb altres companys, el seu primer grup, que es mantindrà actiu vuit anys. El 2008, després de la dissolució del grup, dedice caminar en solitari i comença a crear temes propis, compostos amb una temàtica social important que encara perdura. Moltes de les seues cançons estan plenes de missatges sobre la defensa de la cultura i del territori, la dignificació social, i sobre la presa de consciència i la recerca de la plena llibertat individual. Fins avui compta amb set treballs editats, els dos últims de 2018: Un concert de 10 anys i Poemitza’t.