La Universitat d’Alacant se suma al Dia de l’Asteroide amb dues conferències i una taula redona

La Universitat d’Alacant se suma al Dia de l’Asteroide amb dues conferències i una taula redona

Aquest dijous, 28 de juny de 2018, a la sala polivalent de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer de Sant Ferran, a partir de les 19 hores

El 30 de juny de 1908, fa 110 anys, un asteroide de quaranta metres va caure a Tunguska (Sibèria) i va destruir una superfície de bosc equivalent a la de l’illa de Gran Canària. Va ser l’impacte més important en la història recent de la Terra, i per això, les Nacions Unides van designar el 30 de juny com el Dia de l’Asteroide (Asteroid Day) per a conscienciar la societat sobre el potencial risc d’impactes d’asteroides sobre la Terra i per a conèixer més bé aquests petits cossos, l’estudi dels quals és fonamentals per a comprendre l’origen i l’evolució del sistema solar.

Aquesta efemèride se celebra a la Universitat d’Alacant, a la sala polivalent de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer de Sant Ferran, 40, aquest dijous, 28 de juny, a partir de les 19 hores, amb dues conferències breus i una taula redona oberta a tota la població. L’esdeveniment comptarà amb Rafael Alemañ, col·laborador honorífic del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA (DFESTS) i autor de nombrosos llibres de divulgació científica, que tractarà dels impactes sobre la Terra en la història i la prehistòria.

A més, l’expert en l’estudi d’asteroides i professor del DFESTS de la UA, Adriano Campo Bagatin, oferirà la conferència «La amenaza de impactos terrestres, riesgo y soluciones: la misión espacial AIDA». Campo Bagatin és membre de l’equip coordinador de la missió espacial AIDA i membre de l’equip d’investigació de la missió espacial Hera/AIM, integrada en AIDA.

Per la seua banda, l’astrònom pro-am Victoriano Canales, vocal de la Federació d’Associacions Astronòmiques d’Espanya (FAAE) i coordinador d’Astronomers Without Borders a Espanya, donarà una xarrada sobre l’aportació que poden fer els amateur a l’estudi dels NEO (objectes pròxims a la Terra) i exposarà una mostra de meteorits de diversos tipus. 

Asteroid Day 2018

Enguany, l’Asteroid Day coincideix amb l’arribada de la sonda japonesa Hayabusa 2 a l’asteroide Ryugu, mentre que una altra sonda, aquesta nord-americana (Osiris-REX), arribarà a l’agost a Bennu, un altre petit i primitiu asteroide proper a la Terra. Però, hi ha algun programa espacial per a la protecció de potencials col·lisions sobre la Terra? La missió espacial AIDA, una col·laboració entre la NASA i l’ESA (Agència Europea de l’Espai), es proposa comprovar la tecnologia disponible actualment per a desviar asteroides que puguen representar un risc futur per al nostre planeta.

Els científics Julia de León, de l’Institut d’Astrofísica de Canàries, i Adriano Camp Bagatin, de la Universitat d’Alacant, com a representants d’institucions espanyoles, integren l’equip investigador de la missió espacial Hera, la part europea d’AIDA, que ha sigut proposada (però encara no aprovada) a l’ESA, en la que podria ser la primera missió a un asteroide que faça aquesta agència espacial.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X