Amb motiu de la celebració diumenge, 31 de març, del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, la Universitat d’Alacant ha dissenyat un programa d’activitats culturals per a la setmana vinent, del 26 al 29 de març, organitzades pels vicerectorats de Cultura, Esport i Llengües, i el de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat.

El programa arranca dimarts, 26 de març, a les 12 hores en el MUA, amb una visita guiada a l’exposició «I Convocatòria Biennal d’Arts Plàstiques Pluriidentitats».

El dijous 28 de març, a les 18 hores, s’oferirà de nou aquesta visita guiada, i a les 19 hores, també al MUA, tindrà lloc la taula redona «Realitat trans: visibilitat, reconeixement i projecció», amb la participació de Lydia Na (activista transgènere, programa de ràdio Nos gustas tú), Carlos Lamm (impulsor del I Festival de Pel·lícules Trans «NosGusTrans») i Elsa Ruiz (còmica transgènere i col·laboradora en el programa Todo es mentira de Risto Mejide). La taula redona inclou l’estrena del documental Vientos de libertad (una creació de Reyes Caballero amb text de Lydya Na) i la projecció del curtmetratge Trans, del cineasta alacantí Ángel Puado.

El programa conclourà el divendres 29 de març amb el taller creatiu Identitats, d’11 a 13 hores, a càrrec del Col·lectiu Oz (Zarva Barroso i Olga Parra) a la plaça de la Igualtat de la UA, amb participació oberta.