La Universitat Lliure de Brussel·les dedicarà aquest pròxim divendres dia 16 de desembre una jornada al poeta Miguel Hernández pels 80 anys de la seua mort.
Amb el títol “Jornada Relectures i reescriptures de Miguel Hernández”, s’iniciarà l’homenatge a l’universal poeta oriolà amb una benvinguda i un homenatge al professor i hispanista Carlos Theus. En la segona sessió, de 10.00 a 11.00 hores, titulada “Rescrituras de Miguel Hernández”, moderada per José Miguel Arranz Sanz, tres professors oferiran conferències sobre el poeta d’Oriola: Cristall Huerdo Habiten (UMons, USLB), amb “Guerra civil i compromís”; Guillermo Sanz Gallego (VUB), amb “La poesia de Miguel Hernández en anglés: traducció automàtica i la hipòtesi de la irretraductibilidad”; i Diana Castilleja (VUB), amb “Reconfiguracions de Miguel Hernández en el còmic”.
A partir de les 11.00 hores, Aitor Larrabide, en representació de la Fundació Cultural Miguel Hernández, oferirà la conferència plenària sobre el poeta.
A la vesprada, la tercera sessió es compondrà d’una tertúlia per part de la penya poètic-literària amb la projecció de l’obra teatral hernandiana “El llaurador de més aire”; la conferència “Miguel Hernández i la música”, per José Miguel Arranz Sanz; i una actuació musical a càrrec d’aquest últim.
A les 16.00 hores Diana Castilleja oferirà el discurs de clausura de la jornada hernandiana, organitzada per la pròpia intervinent, Guillermo Sanz Gallego i José Miguel Arranz Sanz, amb el suport de la Universitat Lliure de Brussel·les (VUB) i el Centre for Literary & intermedial Crossings Research Group (CLIC).