Aquest és un llibre meravellós ple de màgia, encant i ensomnis. Tan sols fa falta traspassar les fronteres d’aqueixa finestra, que sens dubte, i a vegades trauen el cap els xiquets. Però tot depén del costat de la finestra al qual decidisquen apuntar-se, cap a dins o cap a fora. Els xiquets són molt savis, i algunes vegades trauen el cap a les finestres de les nostres vides adultes.

”La ventana de Kenny” té una profunda aroma filosòfica, el seu ampli text palpita ple de poesia i transita pel territori dels somnis. El relat és un prodigi d’imaginació. En ell hi ha de tot: un jardí màgic on alhora és de dia i de nit, un bell i ufanós cavall saltironant en la teulada d’una casa, dues soldaditos de plom contrariats, un savi gall preguntón de quatre potes, un osset de peluix entristit, una cabra, un poema, una pissarra i molta vida.

Aquest és un llibre de soledats, afectes i temors; de dubtes existencials i molta esperança. En ell està contingut tot l’imaginari infantil, el component màgic i fantàstic dels seus personatges. Aqueix món meravellós que el xiquet Kenny crea amb els seus joguets i la seua mascota, amb l’horitzó infinit de la seua mirada a través del marc il·limitat d’aqueixa finestra que és la seua fantasia i imaginació.

Destaquen en aquesta obra de Sendak la tendresa dels seus freqüents diàlegs, el suau traç dels seus dibuixos, els colors suaus i la seua manera diferent d’il·lustrar a la resta de la seua obra. La lectura d’aquesta obra requereix un cert esforç per la complexitat i el to que imposen les idees que exposa, però el lector anirà descobrint lectura a lectura les meravelles que atresora aquest llibre.

Una vegada més l’edició de l’editorial Kalandraka és impecable, i és molt plaent el tocar i el sentir el màgic tacte de les fulles d’aquest llibre, perquè tot ell és a més un objecte molt digne de sentir, tocar i contemplar, i fins de sentir el lleu murmuri de les seues pàgines lliscant-se entre els nostres dits, els porticons de les nostres finestres, els ulls.