El Museu Arqueològic d’Alacant ha organitzat per al pròxim cap de setmana les V Jornades de Recreació Històrica de la ciutat de Lucentum, Lucentum Reviviscit. La iniciativa pretén mostrar com era la vida en el món romà fa 2.000 anys a través de sis escenes costumistes distribuïdes al llarg del jaciment del Tossal de Manises.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a la ciutadania a participar “en una activitat l’objectiu de la qual és acostar el nostre ric patrimoni històric a tots els alacantins d’una forma diferent, didàctica i entretinguda, per a presentar aspectes desconeguts a públics de totes les edats”.

Els dies dissabte 19 i diumenge 20 de setembre s’oferirà una representació destinada a donar a conéixer a través de diferents escenes aspectes de la vida dels pobladors de Lucentum de la mà de l’Associació Hispània Romana, una organització sense ànim de lucre d’àmbit nacional que estudia la presència romana a Espanya i en altres llocs del Mediterrani, posant l’accent principalment en el seu llegat cultural, llengua i costums.

Els actors, repartits en sis ubicacions emblemàtiques del parc arqueològic, representaran amb rigor històric i de forma teatralitzada diàlegs i monòlegs en els quals mostraran les activitats quotidianes, l’armament, les tàctiques i la vida en un campament militar romà. També reviuran escenes de manumissió o alliberament d’esclaus o aspectes com el ritual de neteja personal dels romans, l’art de l’escriptura i l’ús de l’aigua a la ciutat.

Aquesta iniciativa del MARQ compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. Per a preservar la seguretat de tots els participants en aquestes sessions s’ha reduït l’aforament dels grups a un màxim de 10 persones. L’ús de la màscara és obligatori durant tota la representació. Les recreacions històriques tindran lloc el dissabte 19 de setembre a les 17.30 i a les 18.00 hores i el diumenge 20 de setembre a les 10.30 i a les 11.00 hores. El preu únic de l’entrada és de 3 euros i els tiquets es poden adquirir en les taquilles del MARQ, en el propi jaciment o a través de Instanticket.