Funció inicialment programada al març de 2020, La vida es sueño de Pedro Calderón de la Barca, ha sigut portada a escena per la companyia Teatre del Temple. Aquesta versió amb dramatúrgia d’Alfonso Plou, ens mostra la seua peculiar visió d’una de les obres mestres del Segle d’Or Espanyol, en la qual el classicisme del vers contrasta amb l’estètica de la seua posada en escena. La cita és el dissabte 6 de març a les 19’00 h.

La vida es sueño dissecciona, amb una estructura complexa, molt ben elaborada i de profunda càrrega simbòlica, la capacitat de l’ésser humà per a exercir la seua llibertat enfront del destí. Obra filosòfica ben sustentada en una trama escènica on els jocs de poder es creuen amb el desig carnal i on el real està sempre contagiada per l’oníric.

Creient Basilio, rei de Polònia, que el seu fill Segismundo, està destinat a ser despòtic i cruel, i que li arrabassarà el tron, decideix tancar-lo en una torre solitària i allí es criarà embrutit per Clotaldo, noble i lleial servidor de Basilio. Amb aquest inici, Calderón de la Barca va donar vida a aquesta història en la qual el destí i les seues conseqüències són la base sobre la qual es construeix la bastimentada de tota la funció. L’adaptació de Teatre del Temple, ha reduït passatges massa narratius per a afavorir així el ritme dramàtic, actualitzant al temps algunes formes verbals per a arribar a l’espectador contemporani amb tota la força del vers.

Teatre del Temple va nàixer en 1994, produint fins hui més de 43 espectacles, centrant-se en la investigació i modernització dels clàssics, amb un treball corporal intens i visualment impactant. La vida és somni, es va coproduir amb la 40a edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro. Des de llavors s’ha representat en els millors festivals de teatre clàssic com el d’Olmedo, Olite, Sagunt, Càceres, Osca i en escenaris de diverses ciutats del país.

LA VIDA ES SUEÑO de Calderón de la Barca

Direcció: Carlos Martín

Dramaturgia: Alfonso Plou

Assessor de vers: José Luis Estean

Amb José Luis Esteban, Yesuf Bazaán, Félix Martín, Minerva Arbués, Francisco Fraguas, Encarni Corrals i Alfonso Palomares.

Dissabte 6 de març 2021. 19’00 h. (nou horari)

Duració: 1 hora i 40 minuts sense descans

Entrades: 16 €, 14€ i 12 €. Descomptes per a menors de 30 i majors de 65 anys. Aforament reduït 33%.