A partir de l’est dilluns 27 d’abril, i fins al 3 de maig, irromp una nova edició del festival de recreació històrica sobre la vida romana a la Marina Baixa, ‘Festum Alonis’, a través d’Instagram Live, permetent seguir en directe, online, els actes programats per Vilamuseu, la Xarxa de Museus i Monuments de la Vila Joiosa, en col·laboració amb el Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir, segons ha informat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Manuel Casado.

Enguany, malgrat la situació de confinament, la 9a edició de ‘Festum Alonis’ es desenvolupa online, a través de la plataforma Instagram, i es converteix en un dels primers esdeveniments de recreació històrica del panorama internacional que es realitza en aquest format, la qual cosa permetrà arribar a qualsevol lloc a través d’Internet.

El format online, a més, permetrà que enguany ‘Festum Alonis’ es prolongue durant tota una setmana, del dilluns 27 d’abril al diumenge 3 de maig, amb directes a les 12.00 hores i a les 17.00 hores. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Manuel Casado, recomana seguir en Instagram a @Vilamuseu, @cultura_lalfas i @hispaniaromana per a no perdre detall del festival.

A través dels comptes d’Instagram de Vilamuseu i Cultura de l’Alfàs, es podran els usuaris connectar des de qualsevol punt de la comarca a directes amb recreadores i recreadoras de l’Associació Hispània Romana. Cada dia comptaran, des de diferents llocs de tota Espanya, aspectes molt interessants sobre la vida romana, que es complementaran amb informació, peces i monuments de la Allon romana. Alguns dels temes que es tracten en aquesta edició de Festum són l’escriptura romana, el tocador o la vestimenta femenina, o les clàssiques lluites de gladiadors, i la indumentària militar. Aquesta modalitat virtual permet la interacció amb l’audiència, ja que es podran anar fent comentaris o preguntes en directe. En aquestes presentacions es destacaran també els aspectes més interessants del patrimoni romà de la Vila Joiosa i l’Alfàs del Pi al fil de cada tema.

Festum Alonis és un festival de recreació històrica sobre la vida romana a la Marina Baixa. Des de 2012 ho organitza cada any Vilamuseu, la Xarxa de Museus i Monuments de la Vila Joiosa, l’antiga ciutat romana de Allon, i des de l’edició passada es va incorporar a l’esdeveniment el municipi de l’Alfàs del Pí, a través del Museu a l’aire lliure Vila romana de l’Albir, convertint-se així en un esdeveniment comarcal que abasta el que en el seu moment va ser el territorium de Allon.