El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, la regidora de Cultura i Joventut d’Elx, Marga Antón, i la coreògrafa i directora Asun Noales van presentar ahir en Les Cigarreras el programa de la X edició del festival de dansa contemporània Abril en Dansa.

La trobada artística es desenvoluparà des del 9 al 29 d’abril en emplaçaments a l’aire lliure i en espais tancats de les dues ciutats, observant en tot moment les mesures sanitàries per la pandèmia. Les entrades, ja a la venda, així com les invitacions per a alguns dels espectacles, estan disponibles en la web del festival www.abrilendanza.es

El festival és fruit de les energies de la companyia OtraDanza, unides les aportacions dels ajuntaments d’Alacant i Elx, als quals ajuden altres ens oficials i privats.

Sota l’eslògan de “Pioneres”

“Enguany celebrem el 10é aniversari del Festival Abril en Dansa per a donar veu i protagonisme a dones creadores de diverses disciplines entorn de la dansa i el llenguatge del cos”, han expressat en la presentació, que ha tingut lloc a primera hora de la vesprada a la sala Caixa Negra del centre cultural Cigarreras.

“Les companyies i els ballarins i ballarines convidats faran un recorregut per la Dansa Teatre, la Performance, la Dansa Contemporània i la Dansa Espanyola, entre altres especialitats”.

El festival reuneix companyies emergents i consolidades que de la mà de diverses generacions de dones transitaran pels diversos escenaris d’aquest X Festival Abril en Dansa fins a finals d’abril. A més d’artistes d’Alacant i de la resta d’Espanya, Abril en Dansa servirà de plataforma per a les actuacions de ballarins arribats dels EUA, Itàlia, Malta, Àustria i Brussel·les, segons han avançat en la compareixença de premsa.

El festival també sobreïx per proporcionar als joves ballarins i coreògrafs una plataforma que els permet exhibir i divulgar les seues creacions davant públics de les dues ciutats.

Maca en viu

Antonio Manresa ha donat compte que, de manera paral·lela al festival, s’han organitzat cinc actuacions en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) fins a desembre, amb el que es festejarà, al mateix temps, el desé aniversari del museu. Aquest programa exclusiu portarà de nom Maca en viu. El seu espectacle de partida serà el 23 d’abril gràcies a la proposta de Sofía Asencio, que intervindrà al costat de la seua companyia Societat Doctor Alonso.

La categoria d’Abril en Dansa és reconeguda des de diversos àmbits ciutadans, socials i culturals pel seu esforç per a la captació de nous públics i per la promoció que realitza de la pràctica de la dansa a tots els nivells.

La Programació detallada la poden trobar en la web del propi festival: https://www.abrilendanza.es/index.php/es/aed2021/programacion

El festival també és reconegut per la cooperació entre entitats públiques i privades. Al costat de OtraDanza i els dos ajuntaments apuntats, ajuden al mateix Casa Mediterrani, Institut Valencià de Cultura, Les Cigarreras, el Teatre Principal, el MACA, L’Escorxador i el Gran Teatre, entre altres.

Antonio Manresa i Marga Antón han apuntat que treballen per a augmentar la cooperació entre les dues regidories amb la idea que tal simbiosi es traduïsca en nous esdeveniments.

Abril en Dansa es clausurarà el 29 d’abril, data en què es commemora el Dia Internacional de la Dansa.