La Xarxa de Dones de la Marina Alta va presentar el dijous passat a Xàbia el seu llibre “25 anys de feminisme a la Marina Alta” una publicació que dóna testimoniatge del treball realitzat pel col·lectiu a la busca de la igualtat, llibertat i dignitat de les dones.

La publicació, que compta amb el suport dels Ajuntaments de Xàbia i Pedreguer i l’ Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, repassa aquest quart de segle de lluita i les accions més importants que ha impulsat el col·lectiu: des de les manifestacions reivindicatives anuals als premis que cada any reconeixen a dones o col·lectius que han contribuït a visibilitzar a la dona amb una vida pròpia.

Pepa Guardiola i Rosa Sala van ser les encarregades de presentar un llibre que a través de 250 pàgines, dóna testimoniatge dels 25 anys de marxa de la Xarxa, i està quallat d’anècdotes, records i un ampli reportatge fotogràfic.

Tant la regidora d’Igualtat de Xàbia, Montse Villaverde, com l’alcalde, José Chulvi, van destacar el paper imprescindible que ha jugat aquesta associació tant en el feminisme com en el progressisme polític de la Marina Alta. Van parlar del seu caràcter pioner a l’hora de denunciar les desigualtats o la violència de gènere i de la seua lluita per obrir camí als  canvis legislatius i socials que fan evolucionar a la societat per a ser més paritària i corresponsable.