La xef María José San Román, del Restaurant Monastrell (Alacant), participarà en el 35 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi amb l’elaboració d’un sopar degustació que se servirà el 4 de juliol, a les 21.30 hores, en el Restaurant Únic. Aquesta iniciativa, batejada amb el nom ‘Del cinema a la cuina’, s’emmarca en el programa d’activitats paral·leles d’aquesta trenta-cinquena edició.
El menú preparat per María José San Román per a l’ocasió es compon de tres aperitius, un primer plat, un segon a triar i unes postres. En concret, en el sopar es podrà degustar pa de l’obrador ‘Sant Román’ amb oli d’oliva verge extra i, com a aperitius, coca de tonyina, clòtxines en escabetx i vellut de remolatxa i tomaca. De primer plat, tallarines de carabasseta i calamar amb pesto de col crespa i pinyons. A continuació, els comensals podran triar entre lluç amb bledes i emulsió de aove i nispros o caneló de vedella de llet amb bolets. Per a postres, pistatxo Gulius amb remolatxa confitada, albercoc i cacau.
La xef María José San Román té un ferm compromís amb la cultura gastronòmica dels sabors originals, utilitzant les noves tecnologies, donant-li valor als productes autòctons i de temporada, reinterpretant les arrels i la tradició mediterrània, i sempre en cerca dels contrastos sensorials.
Gràcies al seu bon fer i la cerca de la innovació a través de valors com la sostenibilitat o la importància de la salut, ha sigut guardonada amb una Estrela Michelín, dos Sols Repsol i un Sol Sostenible. La seua cuina, essencialment mediterrània, es basa en cinc Esses que marquen el seu estil inconfusible: sabor, salut, sostenibilitat, social i solidaritat.
Les persones que estiguen interessades a degustar aquest menú especial confeccionat per la xef María José San Román amb motiu de la celebració del 35 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi poden reservar taula en Restaurant Únic (966580601).
El menú recomana com a maridatge els vins Ves-lo en Flor i Giró de Abargues, de Pepe Mendoza Casa Agrícola. Vins procedents de raïm cultivat en ecològic, en secà i sobre bancals aterrazados amb murs centenaris de pedra seca.
D’aquesta manera, el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi s’obri en aquesta 35 edició a la gastronomia, amb un menú degustació especialment confeccionat per a l’ocasió per la xef María José San Román i amb el maridatge dels vins del alfasino Pepe Mendoza, que amb Casa Agrícola signatura, després de 25 anys d’experiència en el món de la viticultura, el seu projecte més personal.
El 35 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi tindrà lloc de l’1 al 9 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 34 edicions, el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional, entregant més de 75 Fars de Plata.