El pròxim 8 de juny se celebrarà la 11a Mostra de Curtmetratges Alacantins amb l’homenatge a l’actriu i directora, Cristina Alcázar. Serà, en el mateix escenari dels últims anys, la Caixa de la Música de les Cigarreras,  al Carrer Sant Carles, 2. La vocació per les taules d’aquesta il·licitana li va portar a formar-se a l’Escola d’Art Dramàtic de Múrcia. Després de la seua llicenciatura, va realitzar obres de teatre a Alacant i prompte va fer el salt a Madrid, a la recerca d’una carrera professional sòlida, en la qual ha treballat tant en televisió, com en teatre i cinema, i, últimament,  dirigint ella mateixa, començant amb curtmetratges i documentals.
Des de fa ja quatre anys la Mostra va incorporar a més de les projeccions dels treballs, la Secció Homenatge, un esdeveniment que va nàixer com una trobada pròxima entre els interessats pel cinema, amb professionals de l’audiovisual naturals de la nostra província la trajectòria cinematogràfica de la qual posa en un alt lloc al cinema alacantí. En aquesta ocasió, la Mostra ha valorat la gran labor en cinema, teatre i televisió de la il·licitana Cristina Alcázar. A les 12 del matí del dissabte 8 de juny, Cristina Alcázar oferirà una xarrada sobre la seua biografia professional.  A la vesprada, de 17.00 a 21.00 tindrà lloc en el mateix recinte de Cigarreras, la cerimònia de la XI Mostra de Curtmetratges Alacantins, en la qual es realitzarà un homenatge a l’actriu,  es visionaran els curtmetratges seleccionats en aquesta edició i es procedirà al lliurament d’obsequis.
Molt coneguda pel seu paper de Juana en l’emblemàtica sèrie Explica’m com va passar, Cristina Alcázar ens té acostumats a veure-la en la xicoteta pantalla, on ha treballat en altres nombroses produccions amb papers importants, com a Física i Química, Hospital Central, El Comissari,  Gym Tony o Estimar en Temps Regirats, entre moltes altres sèries.
Des del seu any de debut, 1995, Alcázar ha compatibilitzat televisió amb el teatre  i el cinema. En teatre ha participat en obres com  L’altre costat del llit, La casa de Bernarda Alba, Boscos tenebrosos, Calígula, Un pas cap a la fama, El color de l’aigua, La felicitat de les dones. Actualment es troba de gira amb Plaers íntims, una peça de Lars  Norén dirigida per José Martret , en la qual a més, l’actriu, participa també com a productora. Alcázar és sòcia i fundadora de la productora Maleïda tu eres.
El passe a la gran pantalla va ser una mica més tardà, en 2003. Des de llavors ha participat en nombroses  cintes com a Menú del dia, La fundació, De caça, Catársis, El penal més llarg del món, El club dels suïcides, Al final del camí o El somni d’Iván, entre altres, sense oblidar la seua presència en el llargmetratge Operasionesespesiales, de l’il·licità Paco Soto. En 2017 Alcázar va rebre el premi  AISGE a la Millor Interpretació femenina, per Cadell de Jesús Rivera.
L’atracció pel cinema li ha portat també a provar en la direcció. El seu curtmetratge Encara que tot vaja malament, 2011, de gènere musical i rodat a la seua ciutat natal, Elx, ha tingut gran nombre de seleccions i guardons en els festivals als quals s’ha presentat, com el Premi al Millor Curt Internacional de Comèdia en el Indie GatheringFestival dels Estats Units.
Des de 2013, desenvolupa el seu costat docent en la formació d’actors en escoles com a Primera Presa, Dones amb Gest, o el Estudi de Juan Codina. Actualment és la directora de el Màster d’Actuació en teatre, televisió i cinema de la prestigiosa escola TAI de Madrid.
Des del seu naixement, la Mostra de Curtmetratges Alacantins ha sigut organitzada i coordinada pel realitzador Fernando MontanoGalváñ, amb ajuda logística d’algunes institucions com la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant i altres col·laboradors com, Centre Cultural Cigarreras, Cinema Paradiso, Interface, Excèntrics Comunicació i Gestió Cultural, i Produccions Esquizoides al costat del suport desinteressat de persones relacionades amb el cinema de la província.
La Mostra de Curtmetratges Alacantins és un aparador per a donar a conéixer els treballs de directors, actors i tècnics que dia a dia fan que el nom d’Alacant siga més internacional en el món del cinema i també perquè entre ells es coneguen i puguen sorgir nous projectes.  La Mostra no atorga cap mena de guardó, però s’ha convertit durant els deu anys de la seua existència  en sinònim de prestigi per als directors –així com per als intèrprets i tècnics de les cintes- la selecció per a participar en ella.