La XIV edició de la Setmana Gastronòmica de la “Ñora y el Langostino” la millor valorada de la Comunitat Valenciana

La XIV edició de la Setmana Gastronòmica de la “Ñora y el Langostino” la millor valorada de la Comunitat Valenciana

Posada en valor de productes locals com la nyora o el llagostí entre altres relacionats amb la pesca i l’horta local, dinamització de l’hostaleria, promoció a nivell estatal i sobretot una gran afluència de comensals són els resultats de la recentment finalitzada XIV edició de la setmana gastronòmica de la nyora i el llagostí. Així ho explica l’Alcalde de Guardamar, José Luis Sáez, qui qualifica d’èxit total aquest singular i únic, per les seues característiques, esdeveniment gastronòmic “consolidat i que compta amb una gran reputació en tota Espanya”.

El primer edil ha donat a conèixer que durant les jornades s’han servit un total de 2263 menús. “Les dades mostren el potencial gastronòmic de la ciutat i consoliden la setmana, com una de les millor valorades a la Comunitat Valenciana” subratlla.

Setmana Gastronòmica. Foto: Gabinet Premsa. Ayto Guardamar

Setmana Gastronòmica. Foto: Gabinet Premsa. Ayto Guardamar

Un total de sis restaurants, Chema, Club Nàutic, El Bocaito, El Bocaito Platja, El Jardín i Le Bleu han participat en la trobada organitzada per Associació de Restauradores i l’Ajuntament de Guardamar.

Paral·lelament ha tingut lloc el Concurs Nacional de Cuina de la Nyora i el Llagostí de Guardamar, on van ser preseleccionats 30 cuiners de 10 comunitats autònomes. El xef Antonio Javier González Carmona, del restaurant Ispal de Sevilla, amb el plat “Llagostí de Guardamar amb tallarines de bròcoli, múrgoles i beurre blanc de llagostí i nyora”, es va alçar amb el primer premi de 1000 euros . Olga Anikina, del restaurant El Nou Embolic del Pinós, amb la seua elaboració “Neve de ñora i llàgrimes de llagostí” va obtenir el segon premi, valorat en 600 euros. El tercer classificat va ser Cándido Morales Ruiz, del restaurant Borrego de Bullas (Múrcia), amb el plat “Llagostí al vi blanc, greix de pernil confitada, api, all-roig, ametla verda adobada i taronja”, consistent en 400 euros de premi.

.

 

 

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X