Posada en valor de productes locals com la nyora o el llagostí entre altres relacionats amb la pesca i l’horta local, dinamització de l’hostaleria, promoció a nivell estatal i sobretot una gran afluència de comensals són els resultats de la recentment finalitzada XIV edició de la setmana gastronòmica de la nyora i el llagostí. Així ho explica l’Alcalde de Guardamar, José Luis Sáez, qui qualifica d’èxit total aquest singular i únic, per les seues característiques, esdeveniment gastronòmic “consolidat i que compta amb una gran reputació en tota Espanya”.

El primer edil ha donat a conèixer que durant les jornades s’han servit un total de 2263 menús. “Les dades mostren el potencial gastronòmic de la ciutat i consoliden la setmana, com una de les millor valorades a la Comunitat Valenciana” subratlla.

Setmana Gastronòmica. Foto: Gabinet Premsa. Ayto Guardamar

Setmana Gastronòmica. Foto: Gabinet Premsa. Ayto Guardamar

Un total de sis restaurants, Chema, Club Nàutic, El Bocaito, El Bocaito Platja, El Jardín i Le Bleu han participat en la trobada organitzada per Associació de Restauradores i l’Ajuntament de Guardamar.

Paral·lelament ha tingut lloc el Concurs Nacional de Cuina de la Nyora i el Llagostí de Guardamar, on van ser preseleccionats 30 cuiners de 10 comunitats autònomes. El xef Antonio Javier González Carmona, del restaurant Ispal de Sevilla, amb el plat “Llagostí de Guardamar amb tallarines de bròcoli, múrgoles i beurre blanc de llagostí i nyora”, es va alçar amb el primer premi de 1000 euros . Olga Anikina, del restaurant El Nou Embolic del Pinós, amb la seua elaboració “Neve de ñora i llàgrimes de llagostí” va obtenir el segon premi, valorat en 600 euros. El tercer classificat va ser Cándido Morales Ruiz, del restaurant Borrego de Bullas (Múrcia), amb el plat “Llagostí al vi blanc, greix de pernil confitada, api, all-roig, ametla verda adobada i taronja”, consistent en 400 euros de premi.

.