Dins dels actes de celebració dels vint-i-cinc anys de l’inici de la Fundació Universitària L’Alcúdia d’Investigació Arqueològica de la Universitat d’Alacant torna el tradicional curs Els Dilluns amb L’Alcúdia. Aquesta XVIII edició del curs d’arqueologia il·licitana centra l’objectiu en «L’actualitat de la investigació arqueològica a l’Alcúdia». El curs comença el dilluns 8 de novembre, al Centre de Congressos Ciutat d’Elx. Les sessions seran cada dilluns del mes de novembre, i finalitzarà el dia 29, a més del dissabte 20.

En aquesta ocasió el curs està dedicat als resultats obtinguts en els diferents projectes d’investigació duts a terme des del 2017 fins a l’actualitat al jaciment de l’Alcúdia, promoguts pel Vicerectorat d’Investigació, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx. Cadascun dels projectes d’investigació se centra en àmbits espacials i cronològics diferents. En relació directa amb aquest objectiu, està prevista la sessió del dissabte 20 de novembre, a la mateixa Alcúdia d’Elx; serà una sessió pràctica i comptarà amb la participació dels investigadors que han dirigit els tres projectes d’excavació al jaciment: la catedràtica d’Arqueologia de la UA, Sonia Gutiérrez Lloret; el catedràtic de Prehistòria de la UA, Alberto Lorrio Alvarado; i Jaime Molina Vidal, catedràtic d’Història Antiga de la UA. A més, en anys precedents, un quart projecte, finalitzat en una altra campanya anterior, tractava de caracteritzar les mostres de ceràmiques i pintures del jaciment mitjançant tècniques no destructives.

El curs està dirigit enguany per Carolina Doménech Belda, professora titular de l’Àrea d’Arqueologia de la UA i membre de l’Institut d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i la direcció tècnica de Mercedes Tendero, responsable de l’Àrea d’Arqueologia de la Fundació L’Alcúdia. Organitzat per l’INAPH, la Fundació Universitària d’Investigació Arqueològica L’Alcúdia, el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, i la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el CEFIRE d’Elx, l’Ajuntament d’Elx, la Diputació Provincial d’Alacant, visiteleche.com i el Secretariat de Seus Universitàries de la UA (SEUS).

El termini de preinscripció es prolonga fins al dilluns 8 de novembre del 2021.