La XXII Marató de Teatre Amateur, impulsada per la Regidoria de Joventut amb la col·laboració de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, tindrà lloc en el Gran Teatre el 19 de maig a les 21.00 hores, tal com ha informat la regidora de Joventut, Marga Antón, al costat de la presidenta de l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Elx i Crevillent (AEMEC), María José Marroquí, i la vicepresidenta de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, Consuelo Pérez.

«Aquest esdeveniment té un caràcter solidari i la recaptació de la taquilla es destinarà a l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Elx i Crevillent (AEMEC)», ha explicat l’edil.

L’entitat congrega a pacients afectats per la malaltia, els seus familiars i persones sensibilitzades i entre els seus fins es troba informar, sensibilitzar i promoure canals per al coneixement de la malaltia i prestar serveis de tractaments rehabilitadors que milloren la qualitat de vida dels i les afectades.

Per part seua, Marroquí ha agraït a la Regidoria de Joventut i a la Plataforma per comptar amb ells com a beneficiaris ja que «a nivell de visualització ens dona un impuls una mica més fort perquè estiguem més presents a Elx».

Les entrades tenen un preu de 5€ i ja es poden adquirir en la taquilla del Gran Teatre d’Elx o en la web d’instanticket.es

Diverses companyies i associacions de teatre de la ciutat participaran en la Marató representant xicotetes peces teatrals de menys de huit minuts de duració. En aquesta edició, 21 actrius, huit actors, quatre directores i dos directors passaran per les taules del Gran Teatre.

Els grups que assistiran en aquesta edició són l’Associació de teatre de la tercera joventut “Anem al gra”, amb l’obra l’Essència de la Dama; el Grup Proscenic, amb un text de comèdia; Galapizarte Teatre, amb l’obra «Una entrevista peculiar»; Sentit Macbeth, amb la peça «Libidine», de Teresa Aliaga; Teatreta Teatre, amb l’obra «Sois como niños», d’Alberto Miralles i Soc Artista, amb l’obra «El Recuentro», de María Marco.

Soc Artista, segons ha explicat Pérez, es tracta d’un grup nou en les edicions de la Marató de Teatre Amateur. «Normalment les companyies que comencen sempre trien la marató perquè a l’ésser un format xicotet, de huit minuts, és la primera posada en escena que tenen i el primer contacte amb el públic», ha comentat la vicepresidenta de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx.

Així mateix, Antón ha destacat que «a l’ésser un format de representacions curtes dona peu al fet que els joves puguen descobrir el teatre de manera divertida i a més és un xicotet aperitiu per a després anar a veure l’obra de teatre completa», i ha emplaçat a la ciutadania a assistir al Gran Teatre el dijous 19.