La XXVI Mostra de Teatre Dama d’Elx, organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx amb la col·laboració de la Plataforma de Teatre Amateur, va tirar el teló dissabte passat 25 de setembre amb la funció ‘La tortuga de Darwin’, de la companyia alcoiana Teatre Circ.

L’edil d’àrea, Marga Antón, que va clausurar la present edició al costat de la presidenta de la Plataforma, Consuelo Pérez, va agrair a l’entitat “el seu esforç i dedicació”. A més, la responsable municipal va manifestar que, des del Consistori, “estem molt orgullosos del treball que desenvolupeu pel teatre amateur, no sols en la Mostra sinó al llarg de tot l’any”. “Hem de reconéixer que una de les coses que fan gran culturalment a una ciutat”, ha continuat, “és el treball de les diferents associacions i grups de teatre”, va destacar.

En aquesta ocasió, van actuar en el Gran Teatre 11 grups del 14 al 24 de setembre, la qual cosa suposa que al llarg d’aquests dies han participat més de 175 persones en la Mostra entre actrius, actors, tècnics i directors, i han assistit més de 5.000 espectadors i espectadores. Les obres van abastar des de la comèdia, al drama o la performance, destacant la coproducció del CCCE l’Escorxador i la pròpia Plataforma, entre altres, titulada ‘Las troyanas’.

La regidora, que va dir que amb aquesta XXVI edició s’ha demostrat que “la cultura és segura”, va reafirmar el compromís institucional amb la Mostra de Teatre Dama d’Elx i La Plataforma “és ferma”, i va emplaçar a treballar “des de ja” en la cita de 2022.

Les representacions van concloure el dissabte, però les activitats lligades a la XXVI Mostra continuen. Els dies 2 i 3 d’octubre es desenvoluparà en les instal·lacions de l’Escorxador el taller formatiu ‘Estratègies per a la realització de coreografies en el musical i la ubicació de l’espai’ a càrrec de Pedro Cardona.