La XXVII Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis ha sigut presentada en la Diputació Provincial d’Alacant amb el suport de totes les institucions i organismes implicats. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat que “se celebrarà entre els dies 8 i 16 de novembre de 2019 i inclou 22 espectacles de companyies professionals. Tots ells s’estrenen a Alacant”.

També des de la Diputació es posarà a la disposició de la Mostra l’edifici de l’Institut Gil Albert, on a partir del 21 d’octubre s’instal·larà l’oficina informativa dirigida al públic. Des de l’àrea de Cultura de Diputació s’ofereix tota la cobertura administrativa i organitzativa i 30.000 euros d’ajuda directa.

El director de la Mostra de Teatre, Guillermo Heras, ha anunciat que “enguany la Mostra homenatjarà la gran trajectòria d’un dramaturg valencià com és Chema Cardeña, un lluitador que porta tota la vida fent un teatre molt propi”. L’homenatge, que serà el dimarts 12 de novembre en el Teatre Principal, es completarà amb el muntatge ‘Tórtora’ de Begoña Tena.

El director de la Mostra ha assegurat que la dramatúrgia espanyola “està vivint un moment de plata. La valoració ha canviat i ara ocupa un lloc modal, i també són fonamentals els dramaturgs de la Comunitat Valenciana”. En el cartell de 2019 hi ha altres autors valencians com Gabi Ochoa, Paco Zarzoso, Sonia Alejo o els germans Sirera, i els alacantins Maror Produccions.

A la presentació ha assistit a més el subdirector de Teatre INAEM del Ministeri de Cultura i Esport, Fernando Cerón, qui ha anunciat que a partir del pròxim any la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis que se celebra Alacant es vincularà a les activitats del Centre Dramàtic Nacional i al Premi de Teatre per a Autors Novells Calderón de la Barca. “No té sentit que funcionen autònomament. La cerca de complicitats és fonamental perquè la dramatúrgia continue vivint el moment dolç actual”, ha assegurat.

Ha intervingut a més en la presentació de la XXVII Mostra el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, la delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, el director Institucional d’Arts Escèniques de Fundació SGAE, Juan Luis Mira, i el tècnic de Cultura de la Universitat d’Alacant, Ximo Quilez.