L’exposició “Otra pintura” compta aproximadament amb un centenar de peces, la qual cosa permet realitzar un dilatat recorregut en l’extensa vida pictòrica de LABAD, incloent una gran quantitat d’obra realitzada en els últims anys, inèdita, de diferent temàtica però igual estil. Estil amb llenguatge propi, recolzat en una tècnica singular i diferent.

LABAD posseeix una clara tendència minimalista, amb un característic segell personal que ha anat perfeccionant al llarg de la seua extensa carrera, 53 anys d’intensa dedicació. LABAD treballa únicament l’oli, normalment sobre llenç 100% lli, encara que també utilitza carbonet estucat per als seus dibuixos i col·leccions. És un pintor minuciós, abstracte i els seus dots per a pintar i deïficar la robòtica o humanitzar un cos es presenten com una pura i simple línia o com una ombra a punt d’esfumar-se. Qualsevol tema que LABAD aborde en les seues pintures, siga dona, home, cadira, objecte o fruita, ho transforma en un estil adjudicat fàcil de reconéixer.

Entre la seua temàtica i elements bàsics destaquen les formes orgàniques i geomètriques, natures mortes amb fruites, cadires amb nus femenins, el tractament de la posa, els paisatges i pobles mediterranis, els temes taurins, els peixos, ocells…

En paraules de Kosme de Barañano, Catedràtic en Història de l’Art, “LABAD pinta la fragilitat de les aparences, la fugacitat de la bellesa, el pas del temps, com el de la música, l’efímer de tot desig, l’amor com la llum es dissolen en la falsa il·lusió del viure. Les seues natures mortes intenten congelar el temps, abolir-lo, véncer al procés invencible de la naturalesa. LABAD intenta congelar en la seua pintura, com si es mirara per un cristall que deixa veure les coses molt nítides, molt netes i molt sotmeses a la geometria”.

L’Exposició pot ser visitada fins al pròxim 5 de juny en l’a la sala Pedro Delso de la Fundació Frax, Passeig de les estreles,3. Albir, Alfàs del Pi.

Labad

Alberto Labad Sasiaín naix a Bilbao en 1940 i resideix a Altea des de 1979. LABAD, com es dóna a conéixer en el món artístic, és un pintor espanyol i autodidacta. En 2019 ha complit 54 anys de trajectòria professional i dedicació plena artística. La seua obra és apreciada internacionalment. LABAD ha estat treballant intensament tres anys per al muntatge d’aquesta gran mostra, quasi un centenar de pintures de diferents formats però sempre pintats a l’oli sota la seua estricta i minuciosa tècnica.