Dimarts passat es va celebrar a casa Mediterrani l’Assemblea General de l’Acadèmia de Gastronomia del Mediterrani que té la seua seu a la ciutat d’Alacant. En l’acte va intervindre el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, el president de la Real Acadèmia de Gastronomia -RAG-, Rafael Ansón, acompanyats per l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala i Alejandro López, director de l’Acadèmia de Gastronomia del Mediterrani. L’acte va comptar també amb la presència de presidents i membres de les acadèmies de Líban, Síria, Portugal, Turquia, Egipte, Itàlia i Espanya, així com de l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia.

La Gastronomia de la província és un senyal d’identitat importantíssima i que en l’actualitat ha convertit la ciutat d’Alacant en la capital de la gastronomia.

Un sector que suposa més del 30% del PIB del país. Una xarxa de restaurant de gran qualitat malgrat que la gastronomia no solament són les estreles o els sols amb els quals es categoritzen aquests espais.

La gastronomia és un dels elements que dóna més solvència a la nostra proposta turística, a més de desestacionalizar l’oferta en costa i interior.

El president de la Diputació ha agraït personalment l’esforç de Rafael Asón per dignificar l’oferta gastronòmica pròpia. Un somni que es fa realitat, una proposta que té tota la transcendència.

La unió hui dels diferents representants de l’acadèmia beneeix aquesta trobada a la Casa Mediterrani. Des dels fenicis o els grecs al món àrab han construït els senyals de la nostra gastronomia, el nostre estil de vida, la nostra cultura que “ens manté humans”, assenyalava Luis Barcala, alcalde d’Alacant.