L’obra de més èxit de crítica i públic d’aquesta temporada a la Comunitat Valenciana , Eclipsi total, arriba aquest dimecres, 9 de novembre, a les 20 hores al Paranimf de la UA, una proposta de Pont Flotant. Aquesta obra encapçala, juntament amb L’artefacte, la llista de nominacions dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2022, que es donaran a conèixer el dia 28 de novembre al Teatre Principal d’Alacant. Eclipsi total està nominada als premis en quatre categories: millor espectacle de teatre, millor actor per a Àlex Cantó, millor escenografia per a Joan Collado i millor il·luminació per a Marc Gonzalo.
Pont Flotant usa un eclipsi total com a metàfora, com a avançament, com a assaig d’un destí insalvable: el final dels nostres dies. Amb aquest muntatge, la companyia torna a servir-se dels fils de la memòria per a teixir una peça que posa en qüestió com gestionem, reaccionem, eduquem o ens preparem davant d’un fet indefugible i irreversible com és la mort. En definitiva, com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius?
Nascuda l’any 2000, Pont Flotant se situa lluny dels paràmetres comercials. Les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva caracteritzat per una clara voluntat d’investigació i reflexió a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies. El seu muntatge anterior, Acampada, va ser Millor Espectacle Teatral Valencià el 2020 i va estar nominat als Premis Max en 2022.