L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, i la regidora de Cultura, Rosa Vidal, han presentat les diferents activitats emmarcades en la V edició d’Elda 40gra2.

“Quan vam accedir al govern, fa quatre anys, aquesta va ser una de les primeres qüestions que vam posar en marxa: recuperar la cultura al carrer, sobretot els mesos de juliol i agost”, ha assenyalat Alfaro, afegint que “en definitiva, són una sèrie d’esdeveniments l’objectiu dels quals és la difusió de la cultura i acostar la cultura al carrer i als diferents barris de la ciutat”.

L’any passat va tindre un gran èxit, amb una participació de 6.500 persones, “per la qual cosa s’espera que enguany s’incremente perquè any rere any hi ha més gent que s’apunta”, ha exposat el primer edil.

D’aquesta manera, el programa d’activitats és el següent:

El dijous, 27 de juny tindrà lloc l’obra de teatre ‘Elisa i Marcela’, a les 21.30 en el Teatre Castelar, activitat emmarcada dins del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Al seu torn, el divendres, 28 de juny, en la Plaça Major, es podrà gaudir de l’Òpera ‘Tosca’ a les 21 hores. L’alcalde ha destacat aquest esdeveniment ja que “som una de les dues localitats de la província que ofereix l’actuació del Liceu de Barcelona”. A més, també hi haurà un concert de la Banda d’Educands de la AMCE en la Plaça annexa a la AMCE Santa Cecilia a les 20.30 hores.

La setmana següent, el dimarts, 2 de juliol, la ciutadania podrà gaudir a les 21.30 hores en la Plaça annexa al Local Social de l’Associació de Veïns Verge de la Salut, del concert de ‘Superhits’.

L’endemà, el dimecres, 3 de juliol els més xicotets podran divertir-se amb l’activitat infantil Cuc Grup, a les 20.00 hores al Pati de l’Associació de Veïns de la Fraternitat.

Així mateix, el dijous, 4 de juliol, la Coral dels Sants Patrons oferirà un concert a l’Auditori ADOC a les 21 hores.

Seguidament, el divendres, 5 de juliol, la Plaça Castelar acollirà un Concert Tribut a Amy Winehouse a les 22 hores.

El dissabte, 6 de juliol, en la Plaça Castelar els assistents podran delectar-se amb l’Òpera ‘Il trovatore’, a les 21 hores.

Al seu torn, el dimarts, 9 de juliol es realitzarà un concert de Cantants Queros a la Casa Colorá a les 21.30 hores.

L’endemà, dimecres, 10 de juliol tornarà Cuc Grup, aquesta vegada a l’Associació de Veïns de San Francisco de Sales, a les 20 hores.

El dijous 11 de juliol, els Professors de l’Escola Queros oferiran un concert a la Casa Colorá a les 21.30 hores.

Així, el divendres, 12 de juliol, la Plaça annexa al Centre Social Sever Ochoa acollirà el concert de Geissers a les 21.30 hores.

Per part seua, la tercera setmana de juliol començarà amb el concert Building Sounds el dimecres, 17 de juliol, en la Plaça de la Constitució a les 21.30 hores.

Continuaran les activitats, el dijous, 18 de juliol amb la visita teatralizada ‘Passejant un barri’ en el barri Verge de la Salut a les 21.30 hores.

D’aquesta forma, s’obrirà pas a la fi de setmana, amb la Zarzuela de l’Agrupació Lírica Eldense el divendres, 19 de juliol, en la Plaça Castelar a les 22 hores.

Així mateix, el dissabte, 20 de juliol, tindrà lloc un intercanvi de Bandes de Música en la Plaça Castelar a les 20 hores.

Al seu torn, juliol continua amb l’activitat ‘Passejant un barri’, aquesta vegada en el barri Verge del Cap, el dimarts, 23 de juliol a les 21.30 hores.

L’endemà, el dimecres, 24 de juliol, la Plaça annexa al Centre Social Sever Ochoa acollirà l’activitat infantil Cuc Grup a les 20 hores.

El dijous, 25 de juliol, la Casa Colorá oferirà un concert de Giuliano Parisi a les 21.30 hores.

Finalment, el mes de juliol culmina amb dues activitats, la primera, un concert de IdeJazz el dissabte, 27 de juliol en la Plaça Castelar a les 21 hores. La segona, l’activitat infantil Cuc Grup, el dimecres 31 de juliol en el Centre Social Caliu a les 20 hores.

Per part seua, Rosa Vidal ha destacat “la gran varietat d’activitats d’aquesta nova edició” i ha matisat que el cinema d’estiu es realitzarà els dimarts i dijous. La primera sessió serà el pròxim 30 de juliol en el Cocoliche.

Respecte a les activitats d’agost i a les pel·lícules que es projectaran es confirmaran en els pròxims dies.