Sota el títol “La literatura clàssica des del teatre actual: Cervantina”, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una trobada amb l’actor i dramaturg Álvaro Tato, en el qual parlarà d’aquesta obra guanyadora del Premi José Estruch al Millor Espectacle. L’acte tindrà lloc en la Casa Bardín avui dilluns 12 de novembre, a les 19:30 hores, i comptarà amb la intervenció com a interlocutor del professor Juan Antonio Ríos Carratalá.

Cervantina, que va passar pel Teatre Principal d’Alacant a l’octubre de 2017, és una obra coproducida per Ron Lalá i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. La peça va obtenir el Premi Max a Millor Muntatge Musical i va estar nominada en quatre categories més, entre elles la de Millor Actor per la interpretació de Tato. Es tracta d’una aproximació a l’univers creatiu de Cervantes que adapta amb música i humor fragments de diferents obres seues.

Álvaro Tato (Madrid, 1978) és també poeta i dramaturg, fundador de la companyia Ron Lalá i un dels més destacats adaptadors actuals de teatre clàssic del Segle d’Or. Així mateix, és responsable de les versions del gos de l’hortolà, L’alcalde de Zalamea o La dama follet, realitzades per a la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, i ha escrit espectacles com a Comèdia multimèdia, Ulls d’aigua i L’intèrpret. Com a poeta va rebre el Premi Hiperion per Cara màscara (2007) i Premi internacional de Poesia Miguel Hernández per Gira (2011), autor a més de Zarazas (2015) i Vuelavoz (2017). Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense de Madrid, ha estudiat el doctorat en Teatre Español i Adreça d’Escena en la RESAD, i ha impartit classes en el Master en Creació Teatral de la Universitat Carlos III.