Allò que imaginàvem que seria de Marian Díez Picó és el títol de l’obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novell·l’en Valencià que convoca la Diputació d’Alacant. L’obra gira entorn de les “absurdes” reflexions d’una dona que ronda els cinquanta i s’enfronta a una vida molt diferent a la que havia imaginat.

La vicepresidenta de la Diputació i presidenta del jurat, Julia Parra, ha explicat que «han concorregut un total de 25 novel·les a la XXVI edició d’aquest certamen que ofereix als autors l’oportunitat de publicar els seus treballs, originals i inèdits i serveix a més per a estimular i difondre la creació d’obres literàries en valencià».

Díez Picó, nascuda a Monòver, ha explicat que “el riure està garantit amb la història d’aquesta dona que afronta un dia a dia que no s’assembla absolutament res al que suposadament hauria d’haver sigut la seua vida en complir els cinquanta anys”. Un argument que es complica, a més, amb un confinament sorpresa amb el qual ha d’aprendre a conviure.

El jurat ha estat presidit per Julia Parra i com a vocals han intervingut el diputat provincial Gerard Fullana, Rafael Poveda, escriptor i enòleg, Gonçal López-Pampló, professor de la Universitat de València, Isabel Marcillas i María Ángeles Francés, doctores en Filologia Catalana, Vicent Ferrán García Perales, professor adjunt de la Universitat CEU Cardenal Herrera, i Carlos Ferrer, llicenciat en Filologia.

Dotat amb 20.000 euros, aquest Premi reconeix també el treball emprés per Enric Valor i Vives per a la normalització de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana des de les seues facetes d’autor i investigador. Aquesta disciplina li va fer mereixedor de rellevants reconeixements com el de les Lletres Valencianes atorgat per l’Ajuntament de València, el Premi Sanchís Guarner, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Or de la Província d’Alacant, concedida a títol pòstum per la Diputació d’Alacant.

L’autora, monologuista, guionista i actriu, és llicenciada en Sociologia en la Universitat d’Alacant i treballa a l’Ajuntament de Monòver com a responsable dels departaments de Cultura, Festes i Educació. A més, és coordinadora de la revista Festes de Monòver, columnista en Nosaltres la Veu i actualment representa l’espectacle Xe, de poble! ¡Noche de perros y girasoles de Juan Luis Mira. La seua trajectòria també inclou publicacions com Sempre plou quan no hi ha escola, amb pròleg d’Andreu Buenafuente, o La història de la ràdio a Monòver, així com la participació en l’edició Parlar Sol, 30 monòlegs i el blog personal Qüestions puntuals. En televisió ha participat en diversos programes, entre els quals destaca “L’escenari” de Punt 2, “Parlar Sol” de Reus TV o “Assumptes Interns i Comediants” d’À Punt, i col·labora puntualment en el programa “Pròxima parada” d’À Punt radio.