La programació cultural d’aquest cap de setmana destaca per la inauguració de l’edició número 41 del Festival de Cinema Independent, que es va a celebrar del 13 al 19 de juliol tant en el Hort del Xocolater com en la Platja d’Arenals del Sol. Les projeccions es van a realitzar a partir de les 21:30 hores i el dia 20 de juliol serà quan es realitze l’acte de clausura a les 22:00 hores en el Hort del Xocolater.

La terrassa de L’Escorxador acollirà aquest dissabte a les 22:00 hores el concert dels filles de Illighadad, un grup conformat per tres xiques nigerinas i que es descriuen com “una autèntica declaració de principis: no solament de gènere musical, sinó de gènere a seques”. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.

En el Pla de San José, en el Centre Cívic, tindrà lloc el dissabte 14 de juliol a les 19:30 hores una representació teatral per als més xicotets titulada “Lluvia, la fiesta del agua”.

En la Plaça de Castella tindrà lloc el mateix dissabte la representació teatral La La Bruja Chispita i Agustín el Calcetín. Així mateix, en el mateix lloc dins del programa Elx Participa hi haurà diferents actes des de les 19:00 hores. A les 20:00 hores actuaran Las Bravas i a les 22:00 hores The Buzz Lovers (tribut a Nirvana).