L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha signat un conveni de col·laboració amb el grup de dolçaina i tabal Colla El Pinyol, representat per la seua presidenta, Cristina Tolosa i Blasco, pel qual l’entitat musical participarà en diverses activitats musicals que es desenvolupen en el municipi al llarg de l’any. El Consistori concedirà una subvenció de 3.500 euros a la colla per a la realització d’aquestes activitats.

Així mateix, l’Ajuntament li cedirà l’ús d’un local i de totes les instal·lacions i material, amb la finalitat de que l’entitat puga desenvolupar de manera adequada les seues activitats de docència, assaig i esdeveniments culturals.

A través d’aquest conveni l’Ajuntament vol reconèixer el prestigi cultural, social i educatiu de la Colla El Pinyol que ha contribuït a establir i preservar la cultura popular.

 Pròxima actuació de la Colla El Pinyol

D’altra banda, i al marge del conveni, la Colla El Pinyol oferirà divendres que ve, 27 de juliol, a les 20.00 hores, un concert de música festera amb dolçaina i percussió en el pati del CEIP Bernat de Sarrià (plaça del Llaurador). El donatiu són 5 euros i servirà per a col·laborar amb els capitans de les festes de 2018. S’habilitarà una barra amb beguda i menjar.

El concert està organitzat per la Filà Navarros, que ostenta la capitania cristiana, i per la Filà Ligeros, que ostenta la capitania Mora. L’Ajuntament i l’Associació de Moros i Cristians de Callosa col·laboren amb l’esdeveniment.