L’Ajuntament d’Alacant presenta el programa ‘Camina Alacant’, una iniciativa impulsada per la regidoria de Mobilitat que dirigeix José Ramón González, amb un total de sis itineraris per als vianants accessibles guiats en la zona urbana que es podran conéixer caminant, els caps de setmana de maig i juny, amb una inscripció prèvia en el mail alicantecamina@alicante.es

Per a aquesta edició, la programació ofereix senderes amb un recorregut circular d’entre dos i cinc quilòmetres amb acompanyament d’un guia de turisme oficial, que porta l’activitat i destacarà durant el trajecte els aspectes històrics, culturals, geològics de cada zona, i es desenvoluparan els diumenges de maig a les 10 hores i els dissabtes de juny a les 19 hores. Els itineraris estan programats pel Parc El Palmerar, Plaza Gabriel Miró, Esplanada, Avinguda la Vila Joiosa, platja de Sant Joan i Bulevard del Plá- Gran Via.

L’edil popular José Ramón González, ha explicat que “el programa ‘Camina Alacant’ és una nova mesura organitzada per a fomentar una mobilitat segura, sostenible, saludable, accessible i connectada, i aconseguir tindre un Alacant més habitable, creada després de la recent adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Ciutats que Caminen, per a potenciar els desplaçaments a peu, amb la creació d’aquests nous itineraris urbans per als vianants accessibles i guiats”.

L’objectiu és facilitar i donar a conéixer a la ciutadania i turistes que visiten la nostra ciutat, itineraris d’esplai, culturals, oci i turisme ambiental, aprofitant les especials característiques d’Alacant i fer-ho a peu. Amb aquests itineraris s’aconsegueix conjugar l’interés cultural o històric amb el purament mediambiental, fomentant també la mobilitat per als vianants a través d’aquests itineraris.

L’activitat és gratuïta i el límit de participants per a cada recorregut és de 19 persones, segons ordre d’inscripció, i s’ha obert al públic general, requerint inscripció prèvia per a cada itinerari per mail en alicantecamina@alicante.es, establint les pertinents mesures preventives Covid, amb la finalitat de poder oferir una adequada atenció al públic participant, ja que cada itinerari estarà guiat.

L’edil de Mobilitat i Trànsit ha destacat que «s’han previst el desenvolupament dels itineraris urbans, entre els mesos de maig i juny, i la intenció és reprendre’ls en els mesos de setembre i octubre, i fins i tot instaurar-los durant tot l’any, depenent de l’acolliment de la ciutadania en aquest nou projecte».

Programa

ITINERARI CARACTERÍSTIQUES DATA HORA INICI

ITINERARICARACTERÍSTIQUESDATAHORA INICI
Parque del PalmeralCircular, 2.30 kmDomingo 23/5/202110:00 horas
Plaza Gabriel Miró, Portal de Elche, C/ Mayor, C/ Villavieja, C/ Virgen del SocorroIda y vuelta, 2.30 kmDomingo 30/5/202110:00 horas
Explanada, Avda. Ramón y Cajal, Benalúa SurIda y vuelta, 4.00 kmSábado 5/6/202119:00 horas
Avda. VillajoyosaIda y vuelta, 2.60 kmSábado 12/6/202119:00 horas
C/ Goleta, Avda. NacionesIda y vuelta, 5.1 kmSábado 19/6/202119:00 horas
Bulevar del Plá, Gran Vía, C/ León de NicaraguaCircular, 4 kmSábado 26/6/202119:00 horas