L’alcalde Luis Barcala, ha anunciat millores en la senyalització del Camí de Santiago que parteix des de la Basílica de Santa María, on en la seua Sagristia es troba situat el quilòmetre 0 del Camí del Sud-est des de 1999, en una iniciativa avalada per Antonio Vivo. El primer edil ha fet pública aquesta iniciativa en descobrir un monòlit, en la Plaça de la Lluna, amb motiu de la Festivitat de l’Apòstol Santiago i de la celebració del XXV Aniversari de la fundació de l’Associació Amics Camí de Santiago.

Federico Ramírez, present de l’Associació, s’ha congratulat de la iniciativa de l’alcalde i ha definit el Camí com “un punt de cultura entre els pobles”. El sacerdot José Luis Úbeda ha beneït el monòlit al que ha qualificat com a “guia i referència del Camí per als pelegrins”.

El monòlit se situa en la Plaça de la Lluna per ser considerada com l’Eixida des d’Alacant del Camí de Santiago i de la Llana. Des d’aqueix punt hi ha 1.150 quilòmetres fins a Santiago de Compostel·la.

El primer edil ha destacat en aquest acte, “la importància d’ajudar als pelegrins a fer el camí de Sant Jaume des del seu punt de partida a Alacant per a poder aconseguir la Compostelana en el denominat Camí del Sud-est i de Llana”.

L’Associació Amics Camí de Santiago va ser fundada el 15 de gener de 1993 pel sacerdot salesiano José Burgui, els primers associats del qual van ser pares i alumnes seus del Col·legi Salesianos, i compte actualment amb 150 socis.