L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Medi ambient, que dirigeix Israel Cortés, desenvoluparà tallers d’educació i sensibilització ambiental tots els dissabtes entre el 15 de desembre i el 5 de gener en la Plaça Nova, entre les 11 i les 13.30 hores, amb l’objectiu de dinamitzar un espai de la ciutat que s’ha convertit en una referència mediambiental en la ciutat.

Israel Cortés ha explicat que “volem que la Plaça Nova seguisca sent una referència a Alacant mediambiental fins que es complete el procés de reconversió de l’aquari i, per a açò, anem a engegar un projecte de dinamització orientat a la sensibilització i educació ambiental amb una sèrie de tallers gratuïts que realitzarem tots els dissabtes fins a Reyes parasensibilizar a xiquets i majors sobre la importància de la seua contribució a cura del planeta”.

“Els assistents podran aprendre a plantar i cuidar les plantes de Nadal, a reciclar i a conèixer el dany que provoquen alguns desfets com els plàstics en els ecosistemes marins i van a conèixer la biodiversitat de la flora i fauna del mar Mediterrani, tot açò a través del joc i de les simulacions”, ha explicat el regidor de Medi ambient.

Israel Cortés ha agraït la participació de les entitats col·laboradores “que fan possible aquests tallers i activitats de sensibilització”, concretament la UTE Alacant, Leroy Merlín i Creu Roja, i ha convidat a tots els alacantins a participar d’aquestes activitats durant les vacances nadalenques.

PROGRAMACIÓ

Dissabtes 22, 29 desembre’18 i 5 gener’19, d’11:00 a 13:00 hores

Tallers creatius i sostenibles, accions de sensibilització i educació ambiental

22 desembre. Acció de sensibilització i animació

El Servei de Neteja i Residus, UTE Alacant, munta un stand informatiu i educatiu sobre el perjudici que comporta que els plàstics acaben en el mar, amb la finalitat de fomentar el seu reciclatge i el seu bon ús. Una ‘peixateria’ on, en lloc de peix, el públic trobarà restes de residus que acaben en el mar. Taller per als xiquets i les xiquetes que s’acosten a ‘comprar’ en aquesta peculiar peixateria on se’ls lliura una xapa-pin amb el lema ‘uneix-te al repte’.

29 desembre. Exposició, tallers de sostenibilitat i jocs

Tallers i jocs de sensibilització dirigits al públic general per a donar a conèixer la biodiversitat marina del Mar Mediterrani. Exposició: ‘Mediterrani, deixa que et cuide’, una exposició itinerant promoguda per l’Àrea de Medi ambient de Creu Roja a Alacant, amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en la qual es difon el projecte Life Intermares coordinat per la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Transició Ecològica.

5 gener. Acció de sensibilització i animació

Servei de Neteja i Residus. UTE Alacant munta un stand informatiu i educatiu sobre el perjudici que comporta que els plàstics acaben en el mar, amb la finalitat de fomentar el seu reciclatge i el seu bon ús. Una ‘peixateria’ on, en lloc de peix, el públic trobarà restes de residus que acaben en el mar. Taller per als xiquets i les xiquetes que s’acosten a ‘comprar’ en aquesta peculiar peixateria on se’ls lliura una xapa-pin amb el lema ‘uneix-te al repte’.