L’Ajuntament d’Alacant adquireix huit obres d’artistes alacantins per a enriquir la col·lecció d’art municipal

L’Ajuntament d’Alacant adquireix huit obres d’artistes alacantins per a enriquir la col·lecció d’art municipal

La regidoria de Cultura ha invertit 62.000 euros per a la compra de quatre escultures, una impressió fotogràfica, una fotografia digital, una tècnica mixta sobre tela i un acrílic sobre llenç
Els artistes seleccionats han sigut Isidro Blasco, Elena Aguilera, Juan Carlos Nadal, Rosana Antolí, Olga Diego, Pablo Bellot, Ana Teresa Ortega i Ana Pastor
L’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria de Cultura, ha anunciat aquest matí les noves obres que formaran part de la Col·lecció Artística Municipal per un valor total de 62.000 euros. Els artistes seleccionats han sigut Isidro Blasco, Elena Aguilera, Juan Carlos Nadal, Rosana Antolí, Olga Diego, Pablo Bellot, Ana Teresa Ortega i Ana Pastor, per la seua qualitat artística i interés de l’obra.


L’edil de Cultura, Antonio Manresa ha agraït «a tots els artistes que han presentat les seues propostes, ressaltant la qualitat de totes elles, la qual cosa ha fet que la decisió del comité tècnic encarregat de la selecció, haja sigut especialment difícil». «És important ressaltar aquesta circumstància, ja que no fa més que corroborar l’elevant nivell que existeix actualment entre el treball dels artistes alacantins», ha afegit l’edil.
Enguany l’Ajuntament ha adquirit huit obres de diferents artistes alacantins, entre les més d’un centenar de peces que s’han rebut, les quals atenen a tots els llenguatges contemporanis possibles, amb la finalitat de donar cabuda dins de la col·lecció artística municipal a totes les arts visuals.
El jurat, presidit per Antonio Manresa i actuant com a vocals els artistes Luisa Pastor i Antonio Alcaraz, la conservadora del MACA Rosa Mª Castells i el tècnic de museus Catalina Rodríguez, han tingut en compte per a la selecció de les obres la qualitat, la trajectòria professional dels autors i l’interés de l’obra dins del context cultural contemporani alacantí.
Per això, els triats han sigut Isidro Blasco amb la seua impressió fotogràfica sobre paper i fusta «Corner Café» per un valor de 9000 euros; Elena Aguilera amb «Donde se nace, donde se muere», una tècnica mixta sobre tela per un valor de 8000 euros; Juan Carlos Nadal amb la mostra «Bohai», esmalt acrílic sobre alumini per un valor de 10.285 euros; Rosana Antolí amb l’escultura «Dancing in a Continuous Phasing II» uns tubs d’acer al carboni adquirit per un pressupost de 10890 euros; l’artista Olga Diego amb l’escultura i vídeo «Restos» per un valor de 8.800 euros; «Negro sobre blanco N15» acrílic sobre llenç de Pablo Bellot, per un valor de 6000 euros; «Figuras del exilio» d’Ana Teresa Orteg, ferro i injecció de tinta sobre metacrilat per un valor de 8.000 euros; i finalment, «El beso», d’Ana Pastor, una fotografia digital sobre metacrilat per un valor de 1.800 euros.
Amb l’adquisició d’aquestes obres l’Ajuntament posa en valor a artistes amb trajectòria incipient i patrimoniza generacions que encara no formen part dels fons artístics públics, per a així enriquir les col·leccions de la institució municipal.
Per segon any consecutiu, la regidoria de Cultura ha organitzat la convocatòria per a l’adquisició d’obres d’art, que passaran a formar part del patrimoni artístic de la ciutat, i quedaran depositades en diferents equipaments d’Alacant, com el Museu d’Art Contemporani o La Llotja del Peix.


Convocatòria de 2021
En la convocatòria del passat any van ser adquirides deu obres per un pressupost de 62.300 euros. Les obres que passen a formar part del patrimoni local són les següents: Un raig en una caixa, d’Aurelio Ayela; Sonata taronja; moviment blau, de Miguel Bañuls; Pantalla màgica, d’Ana Esteve Reig; Discurs d’incerteses, Daniel García-Andújar; El vigor dels cabells de Medusa, de Susana Guerrero; Col·lecció de silencis I, de Aurelia Masanet; El llenguatge infinit del reticle, Poètiques de la contradicció, L’arqueologia de la metàfora i El desplaçament interminable de l’objecte -totes elles dins de la sèrie Desconstrucció en paper- de Luisa Pastor; La Faraona, del Col·lectiu O.R.G.I.A.; i Children’s Corner, de Jesús Zuazo.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X