L’edil de Cultura, Antonio Joaquín Manresa, acompanyat pel cap de Departament de la Regidoria de Cultura, Ángel Casado, ha presentat la tercera edició del programa «Estiu cultural», que durant els mesos estivals i gràcies a la col·laboració de diferents entitats, com la Diputació d’Alacant, ofereix als ciutadans, visitants i turistes un ampli ventall de propostes, entre els quals destaquen: El cicle d’estiu de músiques amb els concerts de la Banda Simfònica Municipal, El Sumer Brass Festival, els concerts i sopes espectacle al Castell de Santa Bàrbara, els tallers en el MACA, el programa estiu en parcs, o les diferents propostes en Les Cigarreras.

Manresa ha volgut «donar les gràcies a tots els tècnics de la regidoria de Cultura, que amb el seu treball fan possible que alacantins i visitants puguen gaudir d’una oferta cultural àmplia, variada i de qualitat». «Els alacantins i alacantines podran gaudir en diferents espais de la ciutat com són el Castell de Santa Bàrbara, la Petxina de l’Esplanada, Cigarreras, MACA, LLOTJA, Parcs,o la Plaça de l’Ajuntament», ha conclòs.

Molts són els espais de la ciutat que albergaran les diferents activitats, com el Castell de Santa Bàrbara, el MACA, la Sala d’exposicions de la Llotja del Peix, la Petxina de l’Esplanada, Cigarreras, els parcs o la Plaça de l’Ajuntament.

En la present edició hi ha previstes un conjunt de 101 activitats que pretenen oferir una àmplia gamma cultural que vol projectar una ciutat compromesa amb la cultura i amb les arts en general i oferir al públic en general espais per a gaudir de la cultura i la creativitat amb propostes refrescants.

Durant l’edició anterior, un total de 67.800 persones van gaudir de la variada programació en els diferents espais de la ciutat, i estem convençuts que la resposta un any més, serà positiva, superant el nombre d’assistents.

 • ESTIU EN PARCS

Del 18 de juliol al 9 de setembre. 8 actuacions en quatre parcs (La Marjal, Muntanya Tossal, El Morant i el Palmerar). Entrada lliure

 • SUMMER BRASS FESTIVAL

8a edició d’una de les apostes clàssiques del mes de juliol (Del 7 al 12). Concerts en la Plaça de l’Ajuntament, en la Zona EDUSI, i en Sant Nicolás. Entrada lliure

 • ESTIU DE MÚSIQUES

Juliol i Agost. Bandes de música, orfeons, corals, danses populars….en la Petxina de l’Esplanada, i Platja de Sant Joan. Entrada lliure

 • A la LLUM DEL CASTELL

De l’1 de juliol al 29 de setembre. Nits de lluna en la Plaça d’Armes i Baluard de la Mina, Life the roof, sopars amb espectacle, vistes guiades nocturnes i exposicions.

 • CIGARRERAS

De juliol a setembre. Exposicions, cinema d’estiu (cicle «Made in Europa» i «cinema mut i música en directe», programa Elaborantes, concerts, Mercat obert d´Alacant, Festival Circarte, Mercat de disseny..)

 • PANORAMA EDUSI CIGARRERAS

Juliol i agost. Activitats cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), EDUSI Alacant – Àrea Les Cigarreras.

Tallers, estiu de jazz, espectacles de dansa aèria…

 • TALLERS I ALTRES ACTIVITATS

“Aula d’Estiu”. en MACA. Tallers Creatius. Edats: De 5 a 12 anys. De l’1 al 26/juliol de 9 h a 14 h. Inscripció Prèvia

“Nit en Blanco”. en MACA, Les Cigarreras i Llotja. Dia 19 de juliol de 20.00 a 01.00 h. Entrada lliure.

 • EXPOSICIONS
 • “Las Fortificaciones de los Antonelli, Siglos XVI y XVII” Castillo Santa Bárbara. Del 17 mayo al 29 septiembre
  • “El Titanic” Lonja del Pescado. Del 22 de mayo al 10 de noviembre
  • “Fotografía Internacional”. Centro Municipal de las Artes. Del 4 junio al 30 septiembre
  • “Sistema Operativo” D. Andujar. Cigarreras (Caja Blanca) Hasta el 13 de julio.
  • “Arte Contemporaneo GV”. Cigarreras (Caja Blanca). Del 26 julio al 14 septiembre
  • “La playa del Postiguet y sus balnearios”.Archivo Municipal. 3 de junio al 30 de septiembre.
  • “Alicante ha caído. Aquí acaba la guerra”. Casa Máquinas Del 4 de abril al 30 de septiembre
  • “Antes del arte “cincuenta años después”. MACA 18 de junio al 15 de septiembre

 

La informació completa sobre totes les activitats es pot consultar en www.agendacultural.org