L’Ajuntament d’Alacant, ha aprovat en Junta de Govern Local el projecte de recuperació arquitectònica i accessibilitat en el Castell de Sant Ferran per a la seua promoció cultural i turística sostenible. La inversió per a sufragar les diferents actuacions de millora ascendeix als 954.774,28 euros i un termini d’execució de huit mesos.

La portaveu de l’equip de govern, Mari Carmen d’Espanya, ha assenyalat que l’objectiu del projecte és “la recuperació, el manteniment i la difusió d’activitats dins de l’espai del Castell de Sant Ferran, a través de la creació d’un Centre d’Interpretació que difonga els seus valors històrics i culturals”.

Així, l’Ajuntament durà a terme cinc actuacions principals, emmarcades en aquest projecte de recuperació, amb les quals reacondicionará les àrees de la rampa escalonada d’accés a la ronda del Castell per a recuperar l’accés original al lloc, la rampa i l’accés a la porta dels Lleons, les voltes del Castell de manera que en una d’elles s’ha planificat instal·lar un centre de visitants, les terrasses superior i inferior i la torre circular.

La recuperació del Castell és part dels projectes que integren l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) i està emmarcat en l’objectiu temàtic 4: “Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors” dins de les operacions emmarcades en la línia d’actuació 6, que es refereix a la recuperació d’antics espais industrials, religiosos, i militars. “Aquestes accions de millora estan dirigides a monuments de la zona EDUSI Alacant que requereixen d’una intervenció per a convertir-se en motors de desenvolupament i dinamitzadors de la zona”, ha explicat l’edil popular.